Forma-1 Brazil Nagydíj: váltóprobléma miatt lassult le Hamilton

rondennis1.jpg

Ron Dennis, a McLaren-Mercedes csapatfőnöke szerint a sebességváltó hibás működése okozta Lewis Hamilton autójának lelassulását a Forma-1-es Brazil Nagydíjon, az idei világbajnokság utolsó futamán.

A nyolcadik körben úgy tűnt, hogy a brit pilóta kénytelen lesz befejezni a versenyt, a riválisok sorban húztak el mellette, aztán mégis sikerült felpörgetnie a gépet, de a nyolcadikról visszacsúszott a 18. helyre, és így már alig maradt esélye a vb-cím kiharcolására. Végül hetedikként ért a célba, ezzel összességében eggyel kevesebb pontot gyűjtött, mint a ferraris finn Kimi Ra:ikkönen, aki világbajnok lett.
   
Arról, hogy pontosan mi okozta a problémát, Dennis a futam után még nem tudott beszámolni, de jelezte, a sebességváltóval volt probléma, a rendszer hibát jelzett és üresbe kapcsolt.
   
"Helytelen parancsot kapott a rendszer, hogy miért, azt még nem tudjuk. Talán az egyik szenzor miatt" – mondta.
   
A csapatfőnök felmentette Hamiltont, és balszerencséről beszélt.
   
"Nem csinált semmi olyat, ami ezt a hibát okozhatta" – mondta, majd hozzátette: Lewis igyekezett távol tartani magát a kavarodásoktól, óvatos volt, elengedte maga mellett az embereket, megvolt a tempónk ahhoz, hogy világbajnokok legyünk. Az egyetlen ok, hogy ez nem következett be, a váltó hibája volt".

MTI