Alonso a Red Bullhoz tart

fernandoalonso.jpg

Fernando Alonso és a McLaren kapcsolatáról szinte biztosan állítható, hogy idén megszakad. A spanyol pilóta most először azt állítja, hogy van már elképzelése.

Bár Fernando Alonso (fotó) jövő évre is szerződéssel rendelkezik a McLarennel, minden jel arra utal, hogy a spanyol idén távozik a wokingi csapattól.

A legkézenfekvőbb választás a Renault lehet, a csapatfőnök egyértelműen tudatta már többször, hogy visszavárja volt versenyzőjét, sőt volt már szó előszerződésről és pilótacseréről is. A Toyota sem titkolja, hogy vinné Alonsót. A spanyol pilóta most először utalt arra, hogy van elképzelése, hol vezet majd 2008-ban.

"Több lehetőség is van, és mindegyikről tárgyalunk. Van már tervem és elképzelésem arról, hogy mit szeretnék. Tudom, hogy mit akarok jövőre, de egyelőre nem tudom, lehetséges-e. Bárhogyan is, nem lesz könnyű szezon" – nyilatkozta Alonso az egyik spanyol televíziónak.

Ami az igazi érdekesség, az az, hogy a Gradprix.com értesülései szerint Alonso és a Renault tárgyalásai nem haladnak jól, nincs egyetértés a Renault csapat személyi kérdéseiben. Azt említik viszont, hogy talán komolyabb a Red Bull szándéka, mint korábban látszott, de épp ez jelentheti a gondot: Alonso egyéves szerződést kötne (természetesen egy lehetséges 2009-es Ferrari-szék reményében), míg az üdítőitalos gárda hosszabb távú elkötelezettséget szeretne.

www.vezess.hu