Tereprali Vk, Dubaj: Szalayék a 10. helyen

tereprallye1.jpg

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a kilencedik helyen fejezte be a szakaszt az UAE Desert Challenge elnevezésű dubaji tereprali viadal ötödik napján, az összetettben pedig felzárkózott a tízedik pozícióba.

Az idény utolsó sivatagi Világkupa-versenyén az idei Dakar-ralin győztes francia Stéphane Peterhansel, Jean-Paul Cottret duó vezet.
   
"A szakasz eleje nagyon jól sikerült, az első ellenőrző pontig több előttünk rajtolót is megelőztünk, ami azért nagy szó, mert ma már csak igazán gyors pilóták indultak előttünk" – mondta az Opel Antarával versenyző Szalay. – "Sajnos ezután kaptunk egy defektet, körülbelül tíz percet veszítettünk, ennek ellenére ez volt az egyik legélvezetesebb szakasz az összes közül. Az utolsó húsz kilométeren még volt egy kis kalandunk: a tetőablakon keresztül annyi homok jött be, hogy beszorult a gázpedál mögé. Többször is lassítani kellett, hogy lábbal vissza tudjam húzni a pedált."
   
A csapattól származó információk szerint Szalayék akár az utolsó pontszerző pozíciót, vagyis a nyolcadik helyet is elcsíphetik a versenyen, amelynek 2210 km az össztávja, a szelektív szakaszok hossza pedig 1506 km.
   
"Bízom benne, hogy tudunk még előrébb lépni, mert nincs messze a pontszerző hely" – mondta Szalay.
   
Eredmények (állás az 5. nap után):
1. Peterhansel, Cottret (francia, Mitsubishi Pajero Evo) 14:45:14 ó
2. Sainz, Perin (spanyol, francia, Volkswagen Race Touareg) 9:45 perc hátrány
3. al-Attijah, Thörner (katari, svéd, BMW X3) 12:59 p h.
…10. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel Antara RR) 4:25:37 óra h.
   
A viadal péntek este fejeződik be.

MTI