Forma-1: Alonso szakított a McLarennel

alonso.jpg

Fernando Alonso szerződést bontott jelenlegi csapatával, a Forma-1-es McLaren-Mercedes istállóval.

Ezt hivatalosan is megerősítette a wokingi csapat.
   
"Fernando Alonso és a McLaren befejezettnek tekintik az együttműködést…" – áll a közleményben.
   
"Gyermekkorom óta arról álmodoztam, hogy egyszer a McLaren pilótája lehetek, de az életben nem mindig működnek a dolgok – nyilatkozta Alonso. – Továbbra is hiszem, hogy a McLaren nagy csapat, nagyon kemény, komplikált idény van mögöttünk és senki előtt sem titok, hogy egy pillanatig sem éreztem úgy, mintha otthonra találtam volna. Sok szó esett korábban arról, hogy kit favorizálnak a McLarennél, de ki kell jelentenem, egyforma esélyt kaptunk arra, hogy győzzünk. A mai döntés eredményeként már a következő esztendőre összpontosíthatunk." 
   
Az El Mundo Deportivo című barcelonai sportnapilap szerint a spanyol pilótának, akit a 2008-as idény végéig kötött szerződés a csapathoz, nem kell kompenzációt fizetnie azért, mert idő előtt távozik.
   
"Fernando már nem a McLarené, ez eldőlt. Szabadon szerződhet bármelyik csapathoz" – nyilatkozta Garcia Abad, a pilóta menedzsere  az Europa Press hírügynökségnek.
   
"Sok szerencsét kívánok Fernandónak a további pályafutásához" – mondta Norbert Haug, a McLaren-Mercedes sportigazgatója.
   
A Reanult-val 2005-ben és 2006-ban világbajnok Alonso és a McLaren viszonya rendkívül feszült volt az idény során: az ibériai versenyző legutóbb azt nyilatkozta, hogy kevés segítséget kapott a csapattól, az utolsó futamokon pedig meg volt kötve a keze. A bajnoki cím elvesztéséért Ron Dennis csapatfőnököt okolta, mondván, rossz döntéseket hozott.
   
Az idei F1-es vb-t a finn Kimi Ra:ikkönen (Ferrari) nyerte, a McLaren-Mercedes két versenyzője, a brit Lewis Hamilton és Alonso a második, illetve a harmadik helyen végzett.

MTI