Vívó-Eb: Antal Edina aranyérmes!!!

vivas2.jpg

Eddig is fantasztikus volt, az eredmény, amit fiataljaink az Európa-bajnokságon elértek, de ma Antal Edina feltette a koronát eddigi szereplésükre, hiszen aranyérmet nyert. A Junior Európa-bajnokság negyedik napján a leány párbajtőr és a fiú tőr egyéni küzdelemekre került sor, minkét mezőny 86 indulót számlált.

Leány párbajtőrözőink:
Antal Edina, Budai Dorina, Pelka Szilvia, Tóth Annamária.

Fiú tőrözőink:

Bíró Péter, Gátai Róbert, Szabados Kristóf, Széki Bence.
A fiú tőrözők mindannyian bekerültek a legjobb 64 közé, a továbbjutás innen már Szabados Kristófnak és Gátai Róbertnek nem sikerült, Kristóf csupán egy tussal kapott ki orosz ellenfelétől. Bíró Péter is egyedüli magyarként juthatott be a tizenhatba, miután honfitársa Széki Bence is búcsúzni kényszerült. A 16-os táblán Péter még győzedelemeskedni tudott fehérorosz ellenfelével szemben. A nyolc között azonban sajnos csupán egy tussal alulmaradt az ukrán versenyzővel folytatott párharcban.

Végeredmény:
8. Bíró Péter
19. Széki Bence
38. Szabados Gábor
61. Gátai Róbert

A versenynap ismét jól kezdődött, mind a négy párbajtőrözőnk bejutott a 64-es táblára, itt azonban Pelka Szilviának gondja akadt, a lengyel Mosler Dominika 15:7 arányban diadalmaskodott felette, míg Budai Dorinát 15:8-ra győzte le az izraeli Ferdman Alina. A legjobb 32 között sajnos Tóth Annamária is búcsúzni kényszerült, csupán egy tus különbséggel az olasz Buzzi Carolina hozta a találkozót. Innentől kezdve Edina "magára maradt", a tizenhatban óriási fölénnyel juthatott tovább, miután 15:7-re legyőzte az ukrán Blokhina Katerynát. A magyar versenyző a nyolcban pedig Budai Dorina korábbi legyőzőjével, Ferdman Alina ellen vívhatott, akit egy tus különbséggel (13:12) maga mögé utasított. A negyeddöntő sem végződhetett mással ,mint a magyar lány diadalával, itt is meggyőző fölénnyel jobbnak bizonyult a lengyel Nelip Ewa-val szemben. Mindez azt jelentette, hogy a mai nap is (akár az elmúlt napokban) van magyar a döntőben!

Edina kihívója az ukrán nemzetiségű Pochkalova Anfisa volt. A fiatal magyar tehetséget egyszerűen ma nem lehetett megállítani, ez az ukránnak sem sikerült a találkozó 15:11-re Edina győzelmével ért véget. Így a három ezüstérem után ma már arannyal is büszkélkedhetnek fiataljaink a pozsonyi Európa-bajnokságon!

Magyar vonatkozású eredmények:
1. Antal Edina
32. Tóth Annamária
33. Budai Dorina
56. Pelka Szilvia
Gratulálunk az Európa-bajnok Antal Edinának!

www.hunfencing.hu