Lewis Hamilton: Nincs idő a szerelemre

lewishamilton.jpg

A héten a Sun című bulvárlap részleteket közöl Lewis Hamilton most megjelent könyvéből. Ebben az idei VB-2. helyezett kitér a magánéletére is:

"Jelenleg facér vagyok és ez egy olyan áldozat, amelyet boldogan hozok meg. Azt mondják én vagyok a világ egyik legjobb partija, de én nem érzem így. Nem panaszkodhatom az biztos, de nem úgy van ahogy azt mindenki képzeli. Tulajdonképpen nem mondhatom, hogy ostromolnának a lányok. Lehet, hogy egy kicsit többen megnéznek, de ennyi. Normális srác vagyok, így előfordulhat, hogy valakivel találkozom és belé szeretek." – olvasható a könyvben.

Lewis négy évig volt együtt Jodia Ma-val, ám idén nyáron szakítottak. A pilóta azt mondja azért, mert a versenyzés túlságosan leköti a figyelmét: "Keményen dolgoztam és nehéz lett volna még egy kapcsolatra is odafigyelni. Nem tudtam hogyan kezeljem a dolgot és Jodiának is megvoltak a maga problémái így hát úgy döntöttünk, hogy szakítunk."

A McLaren versenyzője mégis úgy gondolja, hogy nem biztos, hogy ennek a kapcsolatnak végleg vége: "Jodia még mindig szeret engem és én is erős érzelmeket táplálok iránta. Talán egy napon újra összejövünk. Ez jó gondolat. Jövőre már nem kell annyi időt eltöltenem a mérnökökkel így több időm lesz magamra és a saját életemre."

Hamilton, hasonlóan más Forma-1-es pilótákhoz – Michael Schumacher, Kimi Räikkönen, Fernando Alonso stb. – Svájcot választotta otthonául hazája helyett. Azt mondja ennek elsősorban az az oka, hogy ott nyugalmat talál és nem a lényegesen alacsonyabb adókulcsok: "Az adók talán érdeklik a menedzsmentemet, de engem nem." – állítja. Ennek ellenére továbbra is szereti Angliát: "Még mindig szeretem Londont. Itt van az összes haverom, nagyszerű klubok és éttermek."

Míg Lewis édesapja, Anthony mindig ott van fia mellett a versenyeken, így már szinte ugyanannyira ismert, mint fia, addig a brit versenyző édesanyjáról eddig csak keveset hallhattunk. Életrajzában azonban a most 51 éves Carmenről is beszél. Lewis két éves volt, amikor szülei elváltak és a következő nyolc évet édesanyjánál töltötte, míg édesapjával hétvégenként találkozott. Amikor Anthony elvette jelenlegi feleségét, Lindát és megszületett közös gyermekük, Nicholas, akit születése óta súlyos idegrendszeri betegséggel küzd, Lewis is hozzájuk költözött. Közben egyébként Lewis édesanyja is újra férjhez ment.

"Túl fiatal voltam ahhoz, hogy felfogjam a válásukat. Szerencsés voltam, hogy életem első 8-10 évében az édesanyámmal tölthettem. De azt hiszem minden gyereknek szüksége van apára, hogy megmutassa az utat. Az apám nem akart elveszteni és vigyázott rám amióta csak az eszemet tudom. És ma is ezt teszi."

Lewis azt állítja, hogy nemcsak az autóversenyzésben, de szinte minden sportban jó, kezdve a küzdősportoktól a labdarúgásig: "Nagyon-nagyon kicsi voltam az iskolában és csúfoltak az iskolában, ezért megtanultam karatézni. Ki akartam állni magamért, pedig kisebb és gyengébb voltam, mint a többiek. Egyszerűen magabiztossá akartam válni, hogy azt mondhassam: ‘nem’."

Lewis azt állítja, hogy ha nem autóversenyző lett volna, akkor ma profi futballistaként kereshetné a kenyerét. Legalábbis kiskamaszként tehetségesebb volt, mint az Aston Villa és az U-21-es válogatott labadarúgója, Ashley Young, akivel iskolatársak voltak: "Gyorsabb voltam, mint Ashley, nagyobb és ügyesebb. Középpályás voltam és annyira bele tudtam menni egy ütközésbe, hogy megkockáztattam eltörik a lábam."

Az életrajzban Lewis hosszan foglalkozik beteg öccsével, Nicholasszal, akit mélységesen csodál amiatt, hogy milyen méltósággal viseli betegségét. Hamilton számára ő jelenti a legnagyobb motivációt.

www.f1bulvar.blogol.hu