Talmácsi új vetélytársa lehet a 17 éves brit csodatini

bradleysmith.jpg

Még nincs 17 éves, de máris a britek egyik kedvence Bradley Smith. A gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 köbcentis géposztályában szereplő versenyző az idén a 10. helyen zárta a sorozatot – Talmácsi Gábor ugyebár itt lett világbajnok -, s most azt tervezi, hogy jövőre még ennél is sokkal jobban szerepel majd.

Amire egyébként minden esélye megvan, hiszen az eddig a Honda Repsol színeiben versenyző brit aláírt a Polaris World csapatához, ahol Mattia Pasini helyét veszi át.

Mivel Pasini 2008-ban a negyedliteresek között szerepel, ezért a Polaris World vezetői már év közben figyelték, kinek adhatnák át az olasz versenyző helyét. A megoldás persze kézenfekvő volt, ugyanis Bradley Smith az idény során káprázatosan versenyzett, sőt Le Mansban a harmadik helyet sikerült elcsípnie, ami egyfelől az ő pályafutásának az első dobogós pozíciója volt, másrészt pedig ezzel ő lett minden idők legfiatalabb brit pilótája, aki egy futam végén az első háromba került.

– Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen remek csapatba kerülhettem, biztos vagyok abban, hogy ezzel a profi stábbal a hátam mögött jövőre még ennél is jobb helyezést érhetek el – mondta Smith, akit az év során több csapat, közte a KTM is megkeresett, ám ő a lehető legjobb ajánlatra várt. A britek tinijének a fejlődése egyébként szembetűnő, hiszen tavaly a 19. helyen zárta a 125 köbcentisek sorozatát – amivel akkor az év újonca címet is megszerezte -, most pedig ugyebár a tizedik lett.

Mivel jövőre minden bizonnyal sokkal jobb motor lesz majd alatta, ezért gyanítható, hogy a címvédőként továbbra is a nyolcadliteresek között induló Talmácsi Gábornak fél szemmel már a Smithre – akit a britek Valentino Rossijának tartanak – is figyelnie kell majd.
 
www.juniorsport.hu