Beckham a leggazdagabb focista

davidbeckham.jpg

David Beckham az első futballista a világon, aki 100 millió font fölötti vagyonnal rendelkezik, ezzel magasan vezeti az angol és Angliában játszó játékosok vagyonossági listáját.

Beckham nyárig sem tartozott a szegényebb labdarúgók közé, de a Los Angeles Galaxyhoz való szerződése tovább gyarapította vagyonát: egy évvel ezelőtt „mindössze” 87 millió fonttal rendelkezett, ma már 112 milliónak a boldog tulajdonosa. A tengerentúlon keresett heti 500 ezer font alaposan megdobta a családi kassza tartalmát, pedig a középpályás a pályán vajmi keveset tett azért, hogy megszolgálja ezt az óriási összeget.

A lista második helyén Michael Owen áll, aki hosszan tartó sérülése ellenére öt millió fontot focizott össze az elmúlt egy évben, ezzel már 37 millióra rúg házi kincstárában elhelyezett vagyona. Wayne Rooney az elmúlt évben még elbújhatott a sztárok mögött a maga pitiáner 10 millió fontjával, az elmúlt egy évben azonban ezt az összeget sikerült megtripláznia, a 30 millió pedig már dobogós helyezést jelent neki. Az angol másodosztályú Robbie Fowler sem kényszerül kölcsönök felvételére, ő azonban 30 millió fontjának jelentős részét nem futballal kereste, hanem maszek ingatlanirodájával.

A Four Four Two magazin összeállításából az is kiderül, hogy John Terry nem bánik valami jól a pénzzel, hiába tudhatja magának Anglia legjobban fizető szerződését, mindössze a 95. helyen áll a rangsorban.

A lap összeállításában kitér a leggazdagabb klubtulajdonosok anyagi helyzetére is, itt Roman Abramovics vezeti a listát, 10,8 milliárd fonttal, mögötte Joe Lewis (Tottenham, 2,8 milliárd), Alisher Usmanov (Arsenal, 2,76 milliárd) és Bernie Ecclestone (QPR, 2,5 milliárd) található a listán.

www.samsungsport.hu