A Nagy Hegy Királya címért ugranak és száguldoznak

extrem.jpg

A világ legjobb snowboardosai és extrém síelői 80 000 dollárért szántják majd a havat az Alpok lejtőin. Swatch O’Neill Big Mountain Pro – csak őrülteknek!

Helikopterrel a hegycsúcsokra, majd snowboarddal vagy sível eszeveszett tempóban leszáguldani az Alpok szűz hóval fedett  és gyakorta lavinaveszélyes csúcsairól – erről szól a Swatch O’Neill Big Mountain Pro.
2008. február 24-én a legjobb riderekből álló elitcsapat kezdi meg versengését a festői szépségű francia városban, Chamonix-ban. Itt, a freeride spirituális otthonában indul majd útjára a nyolc napon keresztül tartó extrém sí és snowboard megmérettetés.

Már az is megvan: kik lesznek ott garantáltan a versenyen – a szervezők már bejelentették a világklasszis wildcard-versenyzők névsorát.

A 80 000 dolláros nyereményért 26 férfi freeride deszkás és síző küzd majd a Swatch O’Neill Big Mountain Pro versenyen.
Többel között David Benedek és Fredi Kalbermatten, a háromszoros Air&Style győztes Stefan Gimpl és ez év Big Mountain Rider bajnoka, Jeremy Jones.
A többieknek automatikusan részt kell venniük a kvalifikációban, hogy aztán nyeregbe szálljanak a 8 top snowboarderrel.
A kihívók a Freeride Világverseny két futamának győztesei közül kerülnek majd ki.

De nemcsak a snowboardosok, hanem az extrém sízők listája is tele van sztárokkal. Az öt elfogadott wildcard-síző között van a kanadai freestyle sí szenzációja és az US Open 2006 győztese TJ Schiller, valamint Ohil Meier, Thomas Diet, Sverre Liliquist és a kaliforniai Cody Townsend is.

A Swatch O’Neill Big Mountain Pro 2008. február 24 – március 2-áig nyomon követhető lesz a www.bigmountainpro.com oldalon!
 
www.extrem.hu