Serie A: halálos kimenetelű incidensek az olasz futballban az utóbbi másfél évtizedben – KRONOLÓGIA

focibunyo.jpg

Az APA osztrák hírügynökség összeállítást készített az utóbbi másfél évtized halálos kimenetelű olasz futball-incidenseiről.

1994. január 30.: a Messina szurkolói egy vonaton addig üldözték a Ragusa drukkerét, míg a 22 éves Salvatore Moschella leugrott a száguldó szerelvényről és szörnyethalt.
   
1995. január 29.: a Genoa-AC Milan mérkőzés előtt a hazai fanatikusok halálra szurkáltak egy milánói rajongót.
   
1998. február 1.: a Treviso-Cagliari mérkőzés után a két csapat drukkerei összecsaptak egymással, a 32 éves Treviso-drukkert, Fabio di Maiót több Cagliari-szurkoló megtámadta. Di Maio az ijedtségtől szívinfarktust kapott és meghalt.
   
1999. május 24.: a Salerno-Piacenza bajnoki után a hazafelé utazó vendégdrukkerek egy alagútban megállították és felgyújtották az őket szállító vonatot, négyen bennégtek a tűzben.
   
2001. június 17.: a Messina-Catania mérkőzés előtt a 24 éves cataniai  Antonio Currót eltalálták egy Molotov-koktéllal, azonnal meghalt.
   
2003. szeptember 20.: az Avellino-Napoli bajnoki alatt a vendégszektorban a drukkerek összecsaptak a rendőrökkel. Az egyik nápolyi szurkoló, Sergio Ercolano felmászott a kerítés tetejére, ahonnan lezuhant és meghalt.
   
2007. január 27.: Emmano Licursi, a harmadosztályú Sammartinese menedzsere halálos fejsérülést szenvedett, amikor a pályán megpróbálta szétválasztani saját csapatának és a rivális Canallésének egymással verekedő játékosait.
   
2007. február 2.: a Catania-FC Palermo találkozó előtt az ucai verekedések során agyonvertek egy rendőrt, Filippo Racitit.
   
2007. november 11.: a Lazio szurkolóját, a 28 éves Gabriele Sandrit egy rendőr lelőtte az egyik autópálya-pihenőben.

MTI