Forma-1: Ecclestone visszavonul, ha változik a vb-sorrend

bernieecclestone.jpg

Bernie Ecclestone, a Forma-1 elsőszámú irányítója azt mondta, hogy akár a visszavonulását is fontolóra veszi, ha a zöld asztal mellett dől el az idei világbajnokság végeredménye.

"Nem hinném, hogy az F1 rajongói örülnének egy ilyen döntésnek. Ha mégis bekövetkezne, akkor el kell gondolkodnom a visszavonulásomon" – nyilatkozta a Times című tekintélyes napilapnak Ecclestone. "Hiszem és vallom, hogy a pályán elért eredményeket nem szabad megváltoztatni."
   
Az idei világbajnokság utolsó versenyét, az interlagosi futamot a finn Kimi Ra:ikkönen (Ferrari) nyerte, aki ezzel a diadallal pályafutása során először világbajnok lett, egy ponttal megelőzve Lewis Hamiltont (McLaren-Mercedes).
   
A viadal után ugyanakkor a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) előbb vizsgálatot indított annak gyanújával, hogy a Williams és a BMW-Sauber autóiba nem a szabályoknak megfelelő üzemanyagot töltöttek, aztán úgy döntött, nem szankcionálja a két csapatot. A McLaren-Mercedes azonban fellebbezést nyújtott be, ugyanis a két érintett csapat eredményei akár a vb-címet is befolyásolhatják. A német Nico Rosberg (Williams) negyedik, a lengyel Robert Kubica (BMW-Sauber) ötödik, a német Nick Heidfeld (BMW-Sauber) pedig hatodik volt a futamon, mögöttük ért célba a mclarenes Hamilton, aki ha előrébb kerül, világbajnok lenne.
   
A FIA csütörtöki ülésén tárgyalja a McLaren fellebbezését.

MTI/dpa/EFE