Rekord részvétel a Nagyhideghegy futáson

nagyhideghegy.jpg

Több mint ezer résztvevő teljesítette az évek óta nagy hagyományoknak örvendő Nagyhidegyhegy futást.  A sportolókat 60 centiméteres hó várta, azonban senki sem riadt vissza a zord időjárástól.

A kajak-kenu sportág erejét jelzi, hogy 42 klub versenyzője érkezett szombat reggel a közös futás helyszínére az ország minden pontjáról, és a 8 éves fiataloktól kezdve a masters versenyzőkig mindenki teljesítette a távot. Az abszolút kategória győztese Paumann Dániel, az MTK versenyzője lett, aki magabiztosan vette a sokszor nem könnyű akadályokat. A hangulat sok szülőt is magával sodort, és beálltak a futók közé.

Csernák Károly, az esemény főrendezője szerint ekkora részvétel, és ilyen nehéz körülmények még soha nem voltak ezen a futáson, és külön öröm számára, hogy sok vidéki kis egyesület is felutazott az eseményre, amelynek különdíja 3 db Nelo Vintage típusú hajó volt, amelyet a forgalmazó Nelo Magyarország cég ajánlo! tt fel. A hajók sorsolás útján kerültek kiosztásra, azaz a Nagymaros, Tiszaújváros és Dunafüred egyesületek kapták meg 1 éves használatra.

Külön köszönet a Katlan Kft-nek, akik segítségével minden futót meleg teával, csokoládéval vártak a befutó után, és a Nagyhideghegy turistaházban melegedési lehetőséget biztosítottak a megfáradt sportolók részére. A verseny megrendezésében is hatalmas szerepet vállaltak, hiszen ha nem rattrakolják le a havat a futók előtt, bizonyára még nehezebb körülményekkel szembesültünk volna.

Köszönjük mindenkinek a részvételt, és bízunk benne, hogy 2008-ban, talán hasonlóan szép téli környezetben teljesíthetjük újra a távot.

www.kajakkenusport.hu