Nincs még befutó Mourinho és a "négyek" közül

josemourinho.jpg

Továbbra sem döntött még az angol szövetség (FA) a futballválogatott új szövetségi kapitányának személyéről, a posztra változatlanul öten esélyesek, bár nem azonos mértékben.

Így fest a hétvégi "zárójelentés", legalábbis a nemzetközi sajtó szerint, Steve McClaren utódjának meglelése ügyében, aki a sikertelenül megvívott Eb-selejtezők után távozott tisztéből.
   
A spanyol hírügynökség – a portugál hírirodára hivatkozva – pénteken arról adott jelentést, hogy bár hivatalos kapcsolatfelvétel nincs, közvetett annál inkább van a legesélyesebb befutónak tartott, "angol múltú" Jose Mourinhóval. Igaz, az FA emberei nem közvetlenül tárgyalnak a londoni Chelsea-től szeptemberben menesztett portugál szakemberrel, hanem annak ügynöke folytatott eszmecserét az angol szövetség képviselőivel, miközben maga Mourinho a Lisszabontól 40 kilométerre fekvő setubali otthonában várta a fejleményeket.
   
A jelek szerint azonban nem jutottak még dűlőre a felek, jóllehet anyagilag kedvező ajánlatról tud a Sun. Az angol bulvárújság azt írta, hogy Mourinhót 8,3 millió eurós évi fizetés várja Londonban. A portugál tréner visszatérése mellett szóló érvnek tekinti a szigetországi média azt is, hogy a válogatottak jelentős része, benne a csapatkapitány, John Terry is – aki a Chelsea-nél már együtt dolgozott vele – Mourinho szerződtetését favorizálja.
   
Az FA viszont nem akarja elsietni a dolgot, s a jelöltek közül hivatalosan is kapcsolatba lépett a Real Madridot legutóbb bajnoki címig vezető, majd ennek dacára a spanyol királyi gárdától menesztett – és Mourinho legfőbb vetélytársának tűnő – olasz Fabio Capellóval. Továbbra is szerepel azonban még a lehetséges angol kapitányok listáján a szintén itáliai Marcello Lippi, a német Jürgen Klinsmann és az északír Martin O’Neill is.

MTI/EFE