Lovas Vk: hatalmas sikert arattak a fogathajtók és a Rippel-fivérek

rippel.jpg

Óriási sikert aratott a teltházas Papp László Sportarénában a lovas Világkupa keretében rendezett fogathajtó verseny, illetve a Rippel-fivérek "világcsúcsa".

A fogathajtó versenyen olyan világsztárok mutatták be tudásukat, mint a holland Ijsbrand Chardon, vagy aktuális világbajnok belga Felix Brasseur és a hatszoros vb-győztes Lázár Zoltán. A versenyt azonban az ausztrál Boyd Exell nyerte Chardon előtt, aki teljesen ismeretlen fogatot hajtott, a lovait két napja választotta ki, s ez külön emeli teljesítményének értékét. A magyar klasszis két hibaponttal a harmadik helyen zárt.
   
A fogathajtást követően a világhírű akrobata-mutatványairól ismert Rippel-fivérek tartották tűzben a közönséget és elképesztő "világcsúcsot" állítottak fel. A rekord során a Lázár Zoltán fogatára épített speciális emelvényen Rippel Viktor 1:08 percig tartotta magasban Ferenc testvérét, miközben Lázár vágtatva száguldott körbe-körbe a fogatával. A földet érés azonban nem sikeredett tökéletesre, mivel egyikük eltörte az ujját.
  
A háromnapos rendezvény szombati programja a 21:15 órakor kezdődött díjugrató Vk-val fejeződik be.

MTI