Olimpiai és világbajnokok ellen készül a Kecskemét

modena.jpg

A Phoenix Mecano-Kecskeméti RC férficsapata a Challenge-kupa 3. fordulójában az olasz sztárcsapatot, a négy olimpiai és világbajnok brazil játékossal felálló Cimone Modenát fogadja szerda este.

A Cimone Modena tizenegyszeres olasz bajnok, tízszeres Olasz Kupa-győztes, négyszer nyert BEK-t, háromszor KEK-et és négyszer CEV-kupát! Olyan sztárok alkotják az együttes keretét, mint az olimpiai és világbajnok brazil válogatott csillagai: Ricardo Garcia, Murillo Endres, Andre Nascimento és Andre Heller. A négy brazil összesen 38 olimpiai-, világbajnoki-, Világliga- és Világkupa-aranyérem büszke tulajdonosa! A keret ötödik brazilja, Sidnei Sidao a válogatottban még nem ért el ilyen sikereket, ő „csak” a brazil bajnokság legjobbja volt 2006-ban. A brazil nemzeti csapat legutóbbi sikere a tíz nappal ezelőtti Világkupa-győzelem.
Modenában játszik a 328-szoros olasz válogatott, a világ egyik legjobb nyitójának tartott Andrea Sartoretti, aki a számtalan hazai és nemzetközi klubtrófea mellett nyert már világbajnokságot, két Európa-bajnokságot, öt Világligát és Világkupát. A 212-szeres kubai válogatott Angel Dennisért félmillió eurót fizetett a Modena a Macerata-nak idén nyáron, és a további kiegészítő emberek sem rosszak, hiszen Luca Tencati, Cristian Casoli és Pietro Rinaldi egyaránt nyert már Világligát vagy Európa-bajnokságot az olasz válogatottal.
A Cimone Modena edzője, a kilencvenes évek legendás olasz játékosa, Andrea Giani mögött sem akármilyen játékos-pályafutás áll. Huszonegy különböző hazai és nemzetközi kupát illetve bajnokságot nyert a Parmával és a Modenával, emellett háromszoros világbajnok, hétszeres Világliga-győztes és négyszeres Európa-bajnok.

A magyar bajnokság (NB I Liga, Kiemelt-csoport) alapszakaszában listavezető, ám a veretlenségét szombaton a MAFC otthonában elvesztő Kecskemét az erőviszonyok ismeretében, a realitás talaján állva készül a szerda esti meccsre. „Fel kell dolgoznunk a bajnoki vereséget – kezdte Karagics Mátyás vezetőedző. – Mindenki kikap egyszer, mi sem gondoltuk, hogy veretlenek maradunk az egész alapszakaszban. A Modenáról vannak információink, hiszen a szintén olasz Taranto játékosa, ifj. Nagy Péter velünk edzett a szombathelyi olimpiai előselejtező előtt, és megkaptuk tőle a Roma–Modena meccs videofelvételét, ezen kívül az eddigi bajnoki meccseik statisztikáit is elemeztük már. A lényeg, hogy ne ijedjünk meg a háló túloldalán álló világsztároktól, hozzuk ki a maximumot a meccsből, és kényszerítsük küzdelemre a vendégeket. Ha ez sikerül, talán szettet is nyerhetünk!”
Karagics hozzátette: sok függ attól, hogy a Modena játékosai hogyan állnak a találkozóhoz, a cél természetesen a látványos, lendületes játék megvalósítása. „Olyan sok kiváló játékosa van az olasz együttesnek, hogy előre nem tudható, kik alkotják majd a kezdőcsapatot – közölte a magyar gárda trénere. – A mieink között már hetek óta beszédtéma a találkozó, érthető, hogy fel vannak dobva, hiszen nem valószínű, hogy a jövőben bármikor ilyen szintű csapat ellen játszhatnak.”

A Challenge-kupa 1. fordulójában a Modena erőnyerő volt, tehát automatikusan továbbjutott. A második körben az ukrán Lokomotiv Harkov ellen lépett pályára az olasz sztárcsapat. A hazai találkozón 3:1-re nyert, az ukrajnai meccsen viszont óriási meglepetésre 3:1-re kikapott! Következett a továbbjutásról dönteni hivatott, 15 pontig tartó aranyszett, amelyet 19:17-re a Modena nyert. A Kecskemét a CEV-kupa első fordulójában kettős vereséggel (0:3 és 1:3) búcsúzott a spanyol Arona Tenerife ellen, így került a harmadik számú európai kupasorozatba.
Az olasz bajnokságban a Modena a hatodik helyen áll öt győzelemmel és négy vereséggel. A magyar bajnokságban a Kecskemét az első helyen áll nyolc győzelemmel és egy vereséggel.

CHALLENGE-KUPA, 3. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
Phoenix Mecano-Kecskeméti RC–Cimone Modena (olasz), Kecskemét, Messzi István sportcsarnok, december 12., szerda, 18 óra

www.hunvolley.hu
www.volley.hu