Rövidpályás úszó Eb: így látta a kapitány

cseh.jpg

Okkal volt elégedett a magyar úszóknak a debreceni Eb nyitónapján mutatott matinés teljesítményével a válogatott szövetségi kapitánya, Kiss László, aki az országos csúcs mellett annak is örült, hogy többen egyéni csúccsal jutottak tovább a selejtezőkből.

"Cseh Laci úszása kívánkozik az élre, aki 200 m vegyesen könnyedén versenyzett, a táv második felében visszafogta magát, így is toronymagasan a legjobb idővel lett döntős. Kovács Emese is ragyogóan teljesített 200 m pillangón, nagyon biztató, amit tőle láttam, s ugyanez vonatkozik a 200 m vegyesen országos csúcsot úszó Hosszú Katinkára. Mutina Ágnes a 100 m gyorson remekelt – ahol emberemlékezet óta világversenyen nem volt női elődöntősünk -, ráadásul nagy egyéni rekordot repesztve lépett tovább a selejtezőből. Kis Gergő is tetszett 400 m gyorson, és Kovács Ági is jobbat úszott 50 m mellen, mint az országos bajnokságon, remélem, 100-on még jobb lesz" – összegzett Kiss László.
   
A nyitónap selejtezőiben érdekelt 20 magyarból hatan döntőbe, míg öten számaik elődöntőibe jutottak. Csütörtökön nyolc finálét rendeznek Debrecenben.

MTI