Felnőtt C-B Kyokushin verseny: sikerek és tapasztalások

kyokushin1.jpg

119 versenyző lépett tatamira, December 8- án Budapesten, a felnőtt C és B kategóriás mezőnyben. Mindenki megtalálhatta a számítását ezen a versenyen.

A versenyzők óriás létszáma mutatja, milyen nagy igény van erre a versenyzési formára. Nagyon szükség volt rá, hogy az évnek ebben a szakaszában is lehetőséget kapjanak a karatékák. A többségnek ez és az ilyen versenyek a legfontosabb tornák a karatéjukban. Hisz sokszor 20, 25 vagy 30 év felett kezdtek el karatézni, vagy nem tréningeznek már annyit a munka és család mellett. De mindannyian szeretnének kicsit versengeni, ki érezni az ütések- rúgásuk súlyát, és összetartozni. Hisz egy ilyen esemény mindig nagyon összekovácsolja a résztvevőket, a küzdőpartnereket. Így születnek a sportbarátságok.

És vannak olyanok, akiknek ez egy jó gyakorlóverseny, egy fejlődési lépcsőfok, és tudjuk, hogy ilyenekre is óriási szükség van.

kyokushin2.jpg

Formagyakorlattal kezdődött a program. A kata válogatott edzői jelezték, hogy nagy szükségük lenne, idén még egy versenyre. Így láthattunk az idei E.B. dobogósai közül is versenyzőket. Wágner Eszter a hölgyeknél el is vitte a pálmát, akár csak Szabó István az uraknál. Természetesen a többiek számára is ez egy kiváló lehetőség volt.
A küzdelmeket most első alkalommal már C1 kategóriában is megrendezték, ahol 9. – 7. kyuig indulhattak versenyzők. A C 2 kategóriában 6- 4 kyu-ig versenyeztek a résztvevők. Itt a szabályok szerint a testet k.o.- erejű technikákkal, a fejet pedig érintéssel lehetett támadni. A B kategóriában már zöld övtől felfelé volta indulók, és itt fejre is teljes erővel lehetett támadni.

Volt egy „B” extra kategória, ahol a rutinosabb versenyzők kaptak lehetőséget a gyakorlásra, így Váczi Zoltán is, aki tudatosan versenyzett, és meg is nyerte a „B” extra kategóriát.
kyokushin3.jpgSok versenyzőnél láthattuk, hogy ez számukra életük egyik legjelentősebb versenye, hogy óriási élmény és hatalmas tapasztalás volt számukra December 8-a.

Nagyon fontos, hogy ezek a valós, testközeli „tapasztalások” mindenki karatéjában megtörténjenek.
Jó volt látni a feltörekvő küzdőket, akik kihasználták ezt az alkalmat a rutinszerzésre, annak érdekében, hogy minél hatékonyabban vegyék fel a versenyt az élvonallal. Több junior válogatott is küzdőtérre lépett és igen jól szerepeltek. Papp Lackó a C2 kategóriát nyerte 70 kg-ban, 4 k.o.-val. Gál Csaba a „B” 70 kg-ot nyerte, szintén több k.o.-val. Tóth Helga a „B” 65 kg versengésében szerzett aranyérmet. Pethő Gergő, még csak első éves junior, de megnyerte a B +80 kg küzdelmeit! Láthattunk visszatérő, és remélhetőleg újra előrejutó küzdőket is, akinek szintén egy fontos állomás volt ez a verseny.

Az edzők, bírák és vezetők, is nagyon sokat tanulhattak ezen a versenyen.
Köszönet Sensei Fris Ferencnek és a Tigris Dojonak, hogy tető alá hozták, ezt az eseményt!

kyokushin4.jpg

Az eredménylista megtekintéséhez kattintson ide.

Forrás: Stefanovics József
www.kyokushinmartfu.hu
www.kyokarate.hu