Prima Primissima: Szávay Ágnesé a Junior Prima közönségdíja

szavay.jpg

Szávay Ágnes nyerte az MKB Bank közönségdíját a Junior Prima sport kategóriájában. A szavazók 14 jelölt közül választhattak.

A 19 éves sportoló péntek este, a pénzintézet karácsonyi koncertjén vehette át a 7000 euróval járó elismerést Erdei Tamás elnök-vezérigazgatótól. Szávay – aki a jutalom egy részét nehéz anyagi körülmények között működő iskolájának ajánlotta fel – a beérkezett 7491 szavazatból 2114-et kapott.
   
A bank társalapítóként csatlakozott a Prima Primissima kezdeményezéshez, létrehozva a Junior Prima Sport kategóriát. A díjra a magyar sportélet azon jeles képviselőit lehet jelölni, akik még nem töltötték be a 25. életévüket. Évente 10 fiatal sportoló részesülhet a Junior Prima Sport díjban, 2007-ben 14 jelöltből került ki a 10 nyertes. Az elismeréshez egyenként 7 000 euró összegű díjazás társul.
   
Az MKB Bank a díj alapítása mellett létrehozta a Junior Prima Sport kategória közönségdíját, így a 10 díjazott mellett egy "közönségdíjas" sportoló is részesül az elismerésben. A Junior Prima Sport kategória közönségdíjasa az a sportoló, aki a legtöbb leadott érvényes szavazatot kapja, és aki ezáltal 7 000 euró tulajdonosa lesz.
   
A Junior Prima Díj Magyar Sport kategória közönségdíj 14 jelöltjére november 30-ig internetes szavazás keretében voksolhattak.
   
A Junior Prima Primissima Sport kategória jelöltjei voltak 2007-ben:
Benedek Dalma, Berki Krisztián, Cseh László, Görbicz Anita, Hadfi Dániel, Kozák Danuta, Kucsera Gábor, Lőrincz Tamás, Paksy Tímea, Póta Georgina, Szabó Gabriella, Szávay Ágnes, Vajda Attila, Varga Dániel

MTI