Dubai: Célegyenesben a felkészülés

endurance.jpg

Sikeresen vette az utolsó akadályokat a Dubai 24 órás verseny teljesítése felé vezető úton az Endurance Club Hungary. A csapat hétfő reggel épségben megérkezett az Egyesült Arab Emirátusokba, és szerencsére a novemberben, hajón elindított konténer tartalmában (melyben a versenyautót és a kiegészítők utaztak) sem esett kár.

A csapat a keddi napot a kipakolással és box összeszerelésével kezdte, majd felkészítették a versenyautót a gépátvételen való részvételre. A fekete-fehér színekben pompázó Ford Fiesta, minden szempontból kiállta a próbát, azonban a versenyzők ruházatával akadt némi gond. Arra derült fény, hogy Gáspár István csapatvezető és ifj. Bánkúti Gábor verseny-zoknijának homologizációja lejárt, de ezt a problémát sikerült gyorsan orvosolni, így a versenyautó szerda délután megkapta a versenyen való részvételre jogosító matricát. A karbonból készült ajtók, motorháztető és hátsó szárny láttán a boxban kíváncsiskodó konkurencia is elismeréssel bólogatott.

Szerdán délután az öt versenyző (ifj. Bánkuti Gábor, Gáspár István, Herter Gusztáv, Lackó Tibor és Nyitray Béla) két utcai autóval gyakorolta a pályát és próbálták a helyes íveket és féktávokat felmérni. A versenyzők mindegyike elismeréssel szólt a Dubai aszfaltcsíkról.

A program csütörtökön a szabadedzésekkel folytatódik, melyek közül a másodikra éjszakai körülmények között kerül sor.

Az Endurance Club Hungary ezúton szeretné megköszönni támogatói segítségét: Duna Autó, AB Consulting, TR Sportiroda Kft, Ford Nesztor, Újmelóra