A város esélyt ad a dunaújvárosi focinak!

kisteleki.jpg

Kötelez a pompás múlt, s a kifejezetten sportos környezet, nem beszélve a helybeliek jogos igényeiről…

Mindezek miatt vált elengedhetetlenül szükségessé, hogy Kisteleki István, az MLSZ elnöke szerdán Dunaújvárosba látogasson, s tárgyaljon a város labdarúgásának legégetőbb gondjairól, megmentéséről vendéglátóival: Kálmán András polgármesterrel, az önkormányzat sportbizottságának három tagjával (Tóth Kálmánnal, Cserni Bélával és Tóth Lászlóval), valamint dr. Szabó Józseffel, a Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójával, s természetesen Héger Józseffel, az NB II-es klub tulajdonosával. A találkozó végeredménye több mint biztató!

Kálmán András így nyilatkozott honlapunknak az egyeztetés után:

– Minden szempontból eredményesnek ítélem a megbeszélésünket, s jól esett az az aggódó érdeklődés, figyelem, ami az MLSZ és elnöke részéről megnyilvánult a dunaújvárosi labdarúgás iránt. Örömmel tájékoztathatok mindenkit, hogy van jövője a változatlanul legnépszerűbb sportágnak városunkban, mert talán már a jövő csütörtöki, de legkésőbb a január 31-i testületi ülés áldását adhatja arra, hogy a város átvegye a futballcsapatot működtető kft.-t! Héger Józseffel, a jelenlegi tulajdonossal már minden részletkérdést tisztáztunk.

Kisteleki István is megnyugodva tapasztalta, hogy az elmúlt hetek szó szerint gyászos, a labdarúgást már-már temető hangulata után ismét komoly terveket szőnek Dunaújvárosban a jövőről.

– Kálmán András sokat ígérően vázolta azokat a lehetőségeket, amelyeknek köszönhetően megszűnhet a labdarúgás válsága a nemrég még élvonalbeli bajnokcsapattal büszkélkedő városban. A sportkoncepció és egyéb, üzleti alapú fejlesztési lehetőségek összhangba hozhatók a futball érdekében, s hosszú távon akár ismét az egyik legnépszerűbb és legeredményesebb hazai bázis alakulhat itt ki. Ehhez plusz lehetőséget teremtene, ha a tervek szerint Dunaújváros jelentős mértékben csatlakozna az OLLÉ műfüves pályaépítési programunkhoz is.

www.mlsz.hu