Kimi Räikkönen ajándéka Danny-nek

danny.jpg

A Linnet Rise-i (Nagy-Britannia) Danny Sanders súlyos izomsorvadásban szenved. Amikor Kimi Räikkönennek elmesélték a 11 éves fiú történetét a finn világbajnok azonnal néhány ajándékot küldött neki: két aláírt fotót, egy sapkát és egy pólót. Az ajándékokat David Hughes, Bewdley-i üzletember vitte el a fiúnak, aki Kiminek mesélt a srácról.

"Amikor odaadtam Danny-nek a fotókat, a sapkát és a pólót meglepődött és nagyon örült. Nagy örömömre szolgál, hogy átadhattam neki ezeket az ajándékokat Kimi nevében és boldog új évet kívánhattam neki. Danny előtt kemény élet áll és noha az volt az eredeti szándék, hogy elárverezzük ezeket a dolgokat, úgy gondoltuk, hogy jó lenne, ha megtarthatná őket." – mondta Hughes.

Az üzletember egy közös barátjukon keresztül került kapcsolatba Räikkönen menedzserével, David Robertsonnal: "Alig hittem el, amikor Mr. Robertson azt mondta, hogy Kimi elküldi ezeket az ajándékokat, hiszen általában csak két alapítványnál jótékonykodik hazájában, Finnországban." – folytatta Hughes.

Danny édesanyja, Megan azt mondta: "Ha egyszer Danny felveszi a pólót, többé nem engedi majd, hogy levegyem róla. Mielőtt megkapta volna ezeket a képeket nem sokat tudott az autóversenyzésről, de most rájött, hogy milyen nagy dolog és hogy Kimi Räikkönen milyen híres, úgyhogy megragadta az érdeklődését."

A hónap végén Danny egy 12 500 fontot érő tolószéket is fog kapni, amelyre a Shuttle/Times & News című lap olvasóinak adományaiból gyűjtötték össze számára a pénzt.

www.f1bulvar.blogol.hu