Melbourne, női páros: Szávayék kiestek

szavayagi.jpg

Szávay Ágnes az egyes után női párosban is – az orosz Marija Kirilenkóval az oldalán – az első fordulóban búcsúzott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A 11. helyen kiemelt magyar, orosz duó a Lindsey Davonport, Daniela Hantuchova amerikai, szlovák kettőssel találkozott, s az első játszmát villámgyorsan 6:2-re elbukta.
   
A másodikban gyorsan brékelőnyhöz jutottak Szávayék, ám 4:3-nál a magyar kiválóság elvesztette adogatását, majd Davenporték 6:5-ös vezetésénél ismét az ő szervagémje ment el, így Hantuchováék megnyerték a találkozót.
   
"A papírforma érvényesült, nagyon jól játszott az ellenfél, amely csak azért nem volt kiemelt, mert Davenport nemrég tért vissza. Ezzel együtt nem vagyok elégedett Ági játékával, mert nem hozta ki magából a maximumot. A meccs óta még nem találkoztam vele, mert doppingvizsgálatra ment, de biztosan nincs jó kedve" – mondta Kuhárszky Zoltán, Szávay edzője az MTI-nek.
   
Szávay így már csak vegyespárosban maradt versenyben, ahol az indiai Leander Paesszal az oldalán pénteken lép pályára az első fordulóban a cseh Renata Voracova, David Skoch duó ellen.
   
Eredmény:
   
női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
    ——————————————-
Davenport, Hantuchova (amerikai, szlovák)-Szávay, Kirilenko (magyar, orosz, 11.) 6:2, 7:5

MTI/AP/AFP