Magyar siker „Az olimpia a tét”-összefogás első világversenyén

Az öt sportág összefogásával életre hívott „Az olimpia a tét”-kampánnyal először a Westend női párbajtőr Grand Prix-ra kilátogatók találkozhattak. Több sportág sztárjai is jelen voltak a rangos versenyen, és ezúttal indult útjára a szurkolóknak szóló ötkarikás nyereményjáték is.

Kov_cs_Lovas_Horv_th_2008_01.jpg

A hazai rendezésű világversenyek népszerűsítése és a további olimpiai kvalifikációs helyek megszerzése érdekében síkra szálló asztalitenisz, judó, kajak-kenu, öttusa és vívó szövetség máris tettekkel járult hozzá „Az olimpia a tét” összefogás sikeréhez. A hét végi Westend Grand Prix-n a magyar vívók sikeréért szurkolt Kovács Katalin olimpiai bajnok kajakos, Horváth Viktor világbajnok öttusázó és Lovas Petra Európa-bajnok asztaliteniszező.

A három sztársportoló a kampánystandnál egy közös fotóra is összeállt, ahol a versenyre kilátogató szurkolók máris regisztrálhattak „Az olimpia a tét” nyereményjátékra, amelyen pekingi olimpiai utat, a magyar ötkarikás csapat szerelését és a szövetségek által felajánlott sporteszközöket nyerhetnek azok, akik az öt sportág hat hazai világversenye közül legalább háromra kilátogatnak.

Egy boldog magyar nyertest máris ünnepelhettünk: a párbajtőr Grand Prix-n diadalmaskodó Szász Emesét, aki a győzelemmel megerősítette pozícióját az olimpiai kvalifikációs ranglistán. „Az olimpia a tét”-sorozat következő állomása a február 8. és 10. között sorra kerülő a Renault Kupáért kiírt Gerevich-Kovács-Kárpáti Kardvívó Grand Prix és Csapat Világkupán.