Keressük a megoldást: Lépjünk előre… Frissítve !!

bokszkesztyu.jpg

Előre leszögezem, nem a konfliktust keresem, hanem a megoldást. Már többször megkaptam négyszemközt, vagy nyilvánosan, hogy nagy fába vágtam a fejszémet, de nem bánom.

A célom az, hogy azok a sportolók, akik nap mint nap ott izzadnak az edzéseken, lehetőséget kapjanak arra, hogy tudásukat, fejlődésüket próbára tehessék a különböző országos versenyeken, bajnokságokon. Verseny nélkül nincs fejlődés. Minden klubvezető tudja ezt, akkor mi az oka annak, hogy nem indítják a klubok a legjobb, legerősebb sportolóikat a nagy országos bajnokságokon?
Az IFMA Világbajnokság után elszabadultak az indulatok, kérdések, javaslatok merültek fel, de nem lettünk közelebb semmivel sem a megoldáshoz, Tartok tőle, hogy ez akkor is így lenne, ha a feltett kérdésekre a megkérdezettek elküldték volna válaszaikat, hiszen a hozzászólásokat elnézve nagyon sokan nem is a választ várták, hanem még egy fogást a másikon.
Próbáljuk meg a lehetetlent.
Gondolom, abban mindannyian egyetértünk, hogy a magyarországi klubok a sportolóik érdekét tartják szem előtt minden esetben. Mi a célja egy sportolónak? Fejlődni, és eredményeket felmutatni. Mi a célja egy klub vezetésének? Biztosítani a sportolónak a fejlődést, versenyeztetni, hogy eredményeket tudjon felmutatni.
Keressük meg a megoldást, ami mindenkinek megfelel. Kérek mindenkit, tegye félre az előző években összegyűlt sértődöttségét, és pozitív javaslatokkal vigyük előbbre ezt a tarthatatlan helyzetet.
Azért, hogy egy helyen tarthassuk az összes javaslatot, felvetést, nyitok egy topicot az XLsport fórumában, itt regisztrálás után lehet hozzászólni, és olvasni a beírásokat, ellenben ha a cikk elkerül a lap főoldaláról, a fórum akkor is elérhető marad.
A fórumot itt lehet elérni: http://forum.xlsport.hu/viewtopic.php?t=836
Megkérek mindenkit, mellőzzük a Bata Tamás mondjon le, és a Rehák György mondjon le kezdetű beírásokat, és koncentráljunk a probléma megoldására.
Részemről egy személyes interjút fogok készíteni minden érdekelt féllel, remélem ez is előbbre viszi az ügyet.

2008 február 8.

Tegnap bent jártam a Nemzeti Sportszövetségnél. Továbbra is az az álláspontja a NSSZ-nek, hogy nincs beleszólásuk a szakszövetségek belügyeibe, minden szakszövetség önálló jogi személy, és az általatok feltett kérdések megválaszolásában A Magyar Kickbox Szövetség az illetékes. Nagyon sok kritériumnak meg kell felelni ahhoz, hogy a Nemzeti Sportszövetség tagjai közé felvegyen egy-egy Szakszövetséget. Ezek után, a Szakszövetségnek joga van ifj., felnőtt magyar bajnokságot kiírni, a sportolókból válogatottat összeállítani. A versenyzők és edzőik, eredményességük esetén eredményességi jutalomban részesülhetnek.
Szintén a Szakszövetségek igényelhetnek a sportkönyv mellé úgynevezett versenyzői kártyát, ami sok egyéb kedvezmény mellett a sportoló éves biztosítását is tartalmazza. Ezt a kártyát a klubok és egyesületek a saját szakszövetségüktől igényelhetik.
Beszéltem személyesen Elbert Gábor Szakállamtitkárral is, ő is azon az állásponton van, hogy egy adott Szakszövetséghez tartozó ügy a Szakszövetség hatáskörébe tartozik. A konkrét (Diákolimpia) kérdésre azt a választ kaptam, hogy ő csak a legitim szakszövetségek által szervezett rendezvények esetében, a Szakszövetség mellett képviseli személyesen a Szakállamtitkárságot. Amennyiben bármilyen kétség merül fel a szervező legitimitását illetően, abban az esetben inkább távol marad. A Magyar Diáksport Szövetség, mint civil szervezet adhatja a nevét egy-egy rendezvényhez, de ettől a szervező szakszövetség nem lesz legitim. A Világszövetségek meghívása versenyekre, szintén nem az ő hatáskörébe, hanem a Szakszövetség és az őt meghívó Világszövetség hatáskörébe tartozik.
Rehák György értelmetlennek tartja ezt a vitát. Álláspontja, az edző dolgozzon, a sportoló fejlődjön és versenyezzen, a szövetség biztosítsa a körülményeket, és a lehetőségeket.
Az IFMA után Pécsen készült tv interjú ügyével a szakszövetség foglalkozott, és szankciókat is alkalmazott.
Dr. Leyrer Richárddal külföldi útja miatt márciusra egyeztettünk interjú időpontot.

XLsport – Ezüstszegi József