Díjazták a Héraklész-program legjobbjait

A férfiaknál a kardvívó Szilágyi Áron, a nőknél pedig holtversenyben az öttusázó Tóth Adrienn, a kajakos Hegyi Zomilla és a cselgáncsozó Baczkó Bernadett bizonyult a legjobbnak a 2007-es esztendőben nyújtott teljesítménye alapján a Héraklész-programban szereplő versenyzők között.

A Syma Sport- és Rendezvényközpontban tartott pénteki gálán az érintett húsz sportág legeredményesebbjeit külön is elismerték, így összesen 57 utánpótláskorú versenyzőt díjaztak.
   
Az összesített rangsorban Szilágyi azzal érdemelte ki az első helyet, hogy a felnőtt kardcsapattal világbajnoki címet szerzett, illetve a kadett Eb-n egyéniben és csapatban is győzött, továbbá a junior Eb-n egyéniben ezüstérmet vehetett át. Mögötte a kétszeres ifjúsági Eb-győztes és felnőtt rövidpályás Európa-bajnok úszó Gyurta Dániel lett a második, míg Szabó Dániel ifjúsági vb-n ezüstérmes kalapácsvető a harmadik.
   
A gyengébbik nemnél Tóth az ifjúsági öttusa Eb-n triplázott – egyéniben, csapatban és váltóban is győzött -, a junior Eb-n és vb-n pedig csak csapatban maradt le a dobogó legfelső fokáról. Emellett a felnőtt vb-n döntős volt. Hegyi Zomilla az ifjúsági kajak-kenu vb-n három, a korosztályos maratoni vb-n pedig két aranyérmet nyert. Baczkó Bernadett az U23-as cselgáncs Eb-n győzött, a felnőtt vb-n harmadik lett.

MTI