Vízilabda, Fodor Rajmund: Pekinggel alszom el, Pekinggel ébredek

fodorrajmund.jpg

Kellemes és kellemetlen emlékeket egyaránt gyűjtöget mostanában a Domino-Honvéd vízilabda csapata, amelyet Biros és Benedek távozása után is még mindig hat olimpiai bajnok és annál is több válogatott kerettag erősít.

Legutóbb a kellemesekből akadt egy, mégpedig azzal, hogy a régi Dominóra emlékeztető előnykihasználással és biztos védekezéssel sikerült legyőzni azt az Egert, amit éppen Biros – is – erősít.

A bajnokság alapszakaszának vége felé közeledve azonban még mindig a Szeged az éllovas, 26 ponttal, 13 győzelemmel, 1 vereséggel, szorosan nyomában következik a korábbi két listavezető, az egyaránt 24 pontos Domino-Honvéd és Teva-Vasas Plaket, az a két gárda, amelyik eddig 12-12 győzelmet és 2-2 vereséget számlálhat.

" Hatalmas akarással és ahhoz képest csak egy kis félsszel készültünk az Eger elleni újabb mérkőzésünkre, bizony nehezen tudtuk kiverni a fejünkből, hogy Biroséktól a bajnokságban Egerben, a kupadöntőn pedig a Szőnyi úton kikaptunk" – nyilatkozta Fodor Rajmund, Sydney és Athén olimpiai bajnoka, aki három hét múlva, egész pontosan február 21-én 32. születésnapját ünnepli.

" A 8-5-ös győzelemnél is többet jelentett a számunkra az a tény, hogy a találkozó elejétől a végéig egy jól felkészült és erős csapat benyomását keltettük, nem úgy mint a Magyar Kupa sorsát eldöntő találkozón, ahol semmi sem sikerült, támadásból és védekezésből is leszerepeltünk. Ha most vesztettünk volna, nagy bajba kerülünk, az Eger két vállra fektetése viszont azt jelenti, hogy a bajnokság alapszakaszában akár elsők is lehetünk. Furcsa, illetve inkább az idei bajnokság újdonsága, hogy ennek a célnak a megvalósulása mindenek előtt attól függ, hogy képesek leszünk-e Szegeden legyőzni a vendéglátónkat, ugyanis a többi találkozónkra, így a Vasas elleni rangadóra is a Kőér utcai uszodában kerül sor, ami kétség kívül előnyt jelent a számunkra" – hangsúlyozta a Szegeden született balszélső.

Fodor Rajmund őszinte szívvel örül annak, hogy a magyar bajnokság sorsa már nem két csapat "háziversenyében" dől el, másképpen fogalmazva megduplázódott az érem- és bajnokesélyes csapatok száma, arról nem is beszélve, hogy a Domino-Honvéd, Vasas, Szeged és Eger alkotta négyesfogat mögött még újabb négy olyan csapat következik, amelyek képesek jó vízilabdát játszani és néha még meglepetést is okozni. Ami az Euroligát illeti, Rajmund ennek a tornának a mérkőzéseit "emelt szintű" bajnoki mérkőzésként említi, arra célozva, hogy ezekre, az összecsapásokra kettőzött erővel kell felkészülni.
" Jelenleg az olasz Recco, a Belgrád és a Dubrovnik számít az európai mezőny három legjobbjának, szorosan mögöttük következik a Zágráb, a Vasas és a mi csapatunk a Domino, csaknem biztosra vehető, hogy ezek közül kerül majd ki az idei Final Four legalább három szereplője. A mi sorsunk alighanem a Vasas elleni Kőér utcai találkozón dől el, persze az Ethnikos elleni görögországi visszavágón sem szabad botlani. "

Végezetül Fodor Rajmund a pekingi olimpiával kapcsolatos terveiről nyilatkozott, kitérve a kétszeres aranyérmes magyar válogatott reményeire.

"Azzal kezdem, hogy három egymást követő olimpiai bajnoki győzelem sporttörténelmi tettnek számítana és majdnem biztos, hogy az utódok számára megismételhetetlen rekordnak. Jómagam Pekinggel alszom el és Pekinggel ébredek, mindent megcsinálok, amit az edzők mondanak, mindent alávetek az olimpiai csapattagság kiérdemlésének. Sydney és Athén után kétszeres olimpiai bajnok társaimmal együtt lépten-nyomon tapasztalhattuk, hogy mit jelent, amikor egy egész ország fogadja kegyeibe a győzteseket és ezeket, a csodálatos napokat a későbbi balsikerek sem tudták feledtetni. Nem tudom, hogy klub- és válogatott társaim közül kinek merre vezet majd az útja, de egyelőre mindannyiunknak csak egy útra kell összpontosítanunk, amelyik Pekingbe vezet."

A Domino-Honvéd a hétvégén az Újpest ellen játszik bajnokit, ezt követően Euroliga visszavágón méri össze az erejét a görög Ethnikos Pireusz pólósaival, hazatérve a Ferencváros, majd a Vasas ellen szeretne bizonyítani.

Forrás: T-Mobile