NBA: legyőzte a Dallast a ligaelső

nba.jpg

A ligaelső Boston Celtics hazai pályán nagy csatában legyőzte a Dallas Maverickset az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

A hatpontos sikert arató Celticsben Paul Pierce és Ray Allen egyformán 26 pontot szerzett. A Mavericks a német Dirk Nowitzki (31 pont, 11 lepattanó) vezetésével kiválóan tartotta magát és egy perccel a vége előtt még döntetlenre állt, ám a hajrában fontos dobásokat hibázott, így elúszott a meccs.
   
Ami a csütörtök további rangadóit illeti, a másik keleti óriás, a Detroit Pistons a Los Angeles Lakersszel vívott öldöklő küzdelmet saját csarnokában. A meccs a bostoninál is kiélezettebb végjátékot hozott, miután a Pistons Tayshaun Prince négy másodperccel a végső dudaszó előtt szerzett hárompontosával fordított és győzött egy ponttal. A kezdőcenterét, Andrew Bynumot továbbra is nélkülöző Lakersben Kobe Bryant – 11 eladott labdája ellenére – brillírozott, ám nem sokat ért 39 pontja és 10 lepattanója, mivel a csapat utolsó lehetőségét Lamar Odom elhibázta.
   
A Nyugati főcsoport derbijén a címvédő San Antonio Spurs a Phoenix Suns otthonában tudott nyerni. A meccset rengeteg hiba jellemezte, egyik csapat mezőnydobó százaléka se érte el még a 39 százalékot sem. A kevés pont a Tony Parker nélkül játszó Spursnek kedvezett, amely a finisben 80 másodperc alatt négypontos hátrányból nyert három ponttal.
   
A nap egyetlen rangadónak nem nevezhető találkozója meglepetéssel zárult, miután a Seattle Supersonics legyőzte az utóbbi időben bravúrt bravúrra halmozó Cleveland Cavalierst.
   
Eredmények:
Boston Celtics-Dallas Mavericks 96-90
Detroit Pistons-Los Angeles Lakers 90-89
Phoenix Suns-San Antonio Spurs 81-84
Seattle Supersonics-Cleveland Cavaliers 101-95

MTI/Reuetrs/AP