Elnökségi ülés: 1.86 milliárdos költségvetés, új főtitkár

ules.JPG

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége csütörtöki ülésén egyhangúlag elfogadta az idei, 1.86 milliárd forintos költségvetést, s 44 millió forintos adózás előtti eredménnyel tervezi zárni az évet. Változás történt a főtitkári poszton: ezt a feladatkört a jövőben dr. Ökrös András, a szövetség eddigi gazdasági igazgatója látja el, megbízatása határozatlan időre szól.

Az elnökség megköszönte Füzesi Zsoltnak az elmúlt közel egy esztendőben végzett munkáját és – saját kérésére – felmentette a főtitkári funkcióból, egyidejűleg versenyigazgatónak nevezte ki.

Az új főtitkár, dr. Ökrös András rendkívül széleskörű tapasztalatokkal és egyetemi doktori címmel rendelkező, szolnoki születésű közgazdász, 54 éves múlt, angolul és lengyelül beszél, három nagykorú lánya van. A rendszerváltás után többek között nagynevű cégek (FOTEX-csoport, Magyar Cukor Rt., Wallis-csoport, MÁV Rt., Stollwerck Kft. Waberer-csoport, stb.) legfelsőbb menedzsmentjében tevékenykedett, többnyire pénzügyi igazgatóként.

Az elnökség döntött arról, hogy az ez évi rendes közgyűlésre május 12-16. között kerül sor, a végleges időpontot később jelölik ki. Emellett tájékoztatót hallgatott meg a testület a 2009 decemberében, vagy 2010 januárjában Budapesten és Debrecenben rendezendő futsal Eb előkészületeivel kapcsolatban.

Bejelentették, hogy a FIFA 400 ezer dolláros támogatást nyújt az OLLÉ műfüves pályaépítési programhoz.

Jóváhagyták a REAC, a Tatabánya és a Paks arra vonatkozó kérését, hogy – mivel pályájuk nem alkalmas esti mérkőzés rendezésére – a csapatok Sopronban, Székesfehérvárott vagy Budapesten, illetve Pécsett játsszák tavaszi bajnoki találkozóikat.

Kisteleki István elnök arról számolt be, hogy levél érkezett Michel Platini UEFA-elnöktől, amelyben azt szorgalmazza: a tagállamok maradéktalanul jutassák érvényre az európai szövetségnek a zéró toleranciát meghirdető álláspontját a labdarúgó mérkőzéseket kísérő nemkívánatos jelenségek visszaszorítása érdekében.

www.mlsz.hu