Nyíregyháza: Tóth István "Magyar" a WKA profi világbajnoka

katonylead.jpg

Nyíregyházán telt ház előtt zajlott a Magyar Muaythai Országos Bajnokság döntője. A döntő egyben megemlékezés volt a 11 éve elhunyt Kató Mihályra, a Thaibox magyar legendájára.A gálán a WKA világbajnoki címéért küzdött meg Tóth István "Magyar" és Rizvanovic Zijad.

Profi körülmények jellemezték az amatőr bajnokság döntőjét. Plazma tévék, Óriás kivetítő, kitűnő fény és hangtechnika, telt ház a nézőtéren és a karzatokon egyaránt. Várható volt, hogy ilyen külsőségek mellett egy parázs, harcos gálát láthatunk, és nem csalódtunk.
A gála a felvezető mérkőzésekkel kezdődött.
Holik LÁszló vs. Finfera János győztes: Holik László (Gönczi Team)
Piskóti Gergő vs Mádi Roland győztes: Piskóti Gergő (Gönczi Team)katocikkbe6.jpg
Az előmérkőzések után Bata Tamás, a Muaythai Szakszövetség főtitkára megnyitotta a bajnokságot, és egyben bejelentette, hogy a Muaythai Szakszövetség bírósági bejegyzése megtörtént, így megkapták a szakszövetségi jogokat. Bata Tamás bemutatta a jelenlévőknek Győry Józsefet, aki az Universal Boxing Council (UBC) executive alelnöke, az európai régió elnöke. A UBC a profi box mellett Thaibox és az MMA szabályrendszert is képviseli, interkontinentális, és világbajnoki címmérkőzéseket szerveznek a Muaythai szakszövetséggel együttműködve.
A magyar bajnokság döntői:
60 Kg. Csonka Imre vs András Péter Győztes mérkőzés nélkül: András Péter (Tatabánya) edző: Bányász Adrián
63,5 Kg. Szebelédi Richárd vs Kaufman Péter. győztes Kaufman Péter (Veszprémi Siam Se) edző: Kiss Dénes
67 Kg. Balogh Szabolcs vs Schieber Árpád győztes: Schieber Árpád (Magyar Muaythai Egyesület) edző: Bata Tamás
71 Kg. Szőke Kovács Zsombor vs Vicze Zsolt győztes: Szőke Kovács Zsombor (Kato gym. Nyíregyháza) edző: Csikós Gábor
75 Kg. Erdélyi Viktor vs Pádár László győztes: Pádár László (Gönczi Team) edző: Gönczi János
81 Kg. Major Sándor vs Busai Gergő győztes: Busai Gergő (Megatech Tatabánya) edző: Bányász Adrián
86 Kg. Szabó Csaba vs Sokorai Viktor győztes: Sokorai Viktor (Shaolin Kung Fu) edző: Dr. Robert Lyons 91 Kg. Jánosi László vs Török Imre győztes: Török Imre (Debreceni Thai box Se) edző: Molnár Zsolt
+ 91 Kg. Szabó István vs Zatureczki Zsolt győztes mérkőzés nélkül: Zatureczki Zsolt (PitBull Team) edző: Sándor György
katocikkbe2.jpgA döntő legharciasabb mérkőzése Jánosi László és Török Imre küzdelme volt, egyben ez volt a legvéresebb mérkőzés is. Mindkét versenyző nagyon harciasan végigverekedte a meneteket, a küzdelmet Török Imre nyerte, Jánosi László megkapta a legharciasabb versenyzőnek járó trófeát, a küzdelem pedig a döntő "leghangosabb nézői szurkolás" díját kaphatta volna meg. A legnagyobb fejlődést ebben az évben Schieber Árpád mutatta. A nemrég még újoncként sparringoló sportoló megérdemelten lett magyar bajnok, őszintén szólva nem számítottunk rá, hogy ilyen sokat fejlődött, nagyon jó mérkőzést láthattunk. A Kató Mihály emlékkupát Szőke Kovács Zsombor vehette át Kató Mihály testvérétől, aki elérzékenyülve mondott köszönetet a verseny szervezőinek.

A gála fénypontja Tóth István "Magyar" és Rizvanovic Zijad világbajnoki címmérkőzése volt.
Az övet Csikós Gábor vitte körbe a ringben. Tóth István látványos bevonulása katocikkbe3.jpgmegdobogtatta a magyar szíveket. Magyar harci díszbe öltözött kísérőkkel, István elszánt arckifejezése mutatta, hogy a győzelmet nem áll szándékában átengedni svájci ellenfelének. Rizvanovic Zijad nem tartozott a könnyen feladó ellenfelek közé, okozott is néhány kellemetlen percet a döntő során. Tóth István hatalmas elszántsággal és győzni akarással győzedelmeskedett megosztott pontozással, melyet ellenfele sem vitatott, és a győztest magasba emelve vitte körbe a ringben. Minden elismerésünk a bosnyák származású kiváló svájci versenyzőnek is, sportszerűségéért, és rendkívül izgalmas mérkőzésért.

katocikkbe4.jpg
Gratulálunk Tóth Istvánnak a cím elnyeréséhez, és sok sikert kívánunk a folytatáshoz.
Sajnáljuk, hogy nem érkezett meg a versenyre minden döntőbe jutott sportoló, így feleslegesen készült a döntőre és utazott Nyíregyházára két csapat versenyzője.

XLsport