X. Jubileumi Farsangi-kupa, nemzetközi vegyesröplabda-torna lesz Tatabányán

roplabda0.JPG

A 2008. február 23-24-én, Tatabányán rendezendő nemzetközi Farsangi Vegyesröplabda-kupára közelítőleg 500 résztvevőt várnak a szervezők. A rangos versenyre 62 csapat jelentkezését fogadták el, ez új rekord az esemény történetében!

A torna 2006 esztendőben vált nemzetközivé, akkor Szerbiából, Ausztriából, Csehországból és Szlovákiából is neveztek az eseményre. A városi sportbizottság támogatásának köszönhetően idén is meghívást kaptak ezek a külföldi csapatok. A bizottság, valamint a Generali-Providencia Zrt. és a Veritas Ásványvizet gyártó Aquarius-Aqua Kft. segítségével a szervezők idén számos érdekességet nyújtanak a vendégeknek. Lehetőség nyílik az Európa-bajnoki negyedik helyezett magyar ülőröplabda-válogatott tagjainak segítségével megismerkedni a mozgássérültek röplabdasportjával, és Magyarország legjelentősebb nemzetközi vegyesröplabda-tornájának résztvevői áttekintést kapjanak Tatabánya történelméről az Ipari Skanzenben.

Helyszínbővítésre szorult a rendezvény, mivel évről évre egyre többen választják a Farsangi-kupát! A Fellner iskola tornacsarnokában is zajlanak majd mérkőzések, hogy sikeresen lebonyolíthassák öt pályán a közelítőleg 300 mérkőzést. Szegedről, Gyöngyösről, Mezőkövesdről, Budapestről, Sopronból, Keszthelyről, Szolnokról, Jászberényből, Bonyhádról, Mosonmagyaróvárról is neveztek csapatok. A mérkőzések szombaton és vasárnap is 9 órakor kezdődnek hivatalos játékvezetők irányításával.

Helyszínek:
Bánki Donát Ipari Szakközépiskola
Fellner Jakab Szakközépiskola és Szakiskola
Éltes Mátyás Általános Iskola és Speciális Szakiskola
Sárbereki Általános Iskola, Tatabánya, Sárbereki lakótelep;
Váci Mihály Általános Iskola

A döntőket vasárnap tekinthetik meg az eseményre látogatók. Az értékes serlegek mellett a két csoport bajnoka a Generali Providencia Zrt. és a Veritas Ásványvíz által felajánlott különdíjakat veheti át. Eredményhirdetés: 2008. február 24-én, vasárnap előre láthatólag 15 órakor lesz az Éltes iskolában.

www.hunvolley.hu
www.sportinfo.hu