Röplabda: Ötödik helyen zárt a Kométa

kometa16.jpg

Az ötödik helyen zárta a tíz csapatot számláló Közép-európai Ligát a Kométa-Kaposvár férfi röplabdacsapata.

A Zarka Péter vezette somogyi együttes a hazai zárórán a négyes döntőbe jutott osztrák aon hotVolleys Vienna alakulatával szemben maradt alul négy játszmás mérkőzésen.

Kométa-Kaposvár–aon hotVolleys Vienna 1–3 (17, –24, –18, –22)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 300 néző. V.: Hranic, Vedris (horvátok).
Kométa-Kaposvár: ifjabb Laszczik (4), Csala (8), Nagy J. (10), Schulcz (14), Kántor (19), Kovács Z. (7). Csere: Molnár D. (liberó), Bánhegyi (2). Vezetőedző: Zarka Péter.
aon hotVolleys Vienna: Jacobsen (–), Hrazdira (19), Kmet (7), Laimer (8), Dávid (14), Reiser (8). Csere: Fehér (liberó), Tomanóczy (14), Binder (2). Vezetőedző: Claudio Cuello.

A nyitójátszma alapján még úgy tűnt, hogy nem lesz különösebb gond az osztrákok elleni találkozóval. Az első felvonásban ugyanis meglepően sokat hibáztak az argentin Claudio Cuello által irányított vendég bécsi együttes játékosai; főleg a nyitásokkal akadtak gondjaik. Bár a cseh légiós Michal Hrazdira már ekkor megkezdte a pontgyártást, mégis egyre csak nőtt a különbség a két gárda között. A szett méltó  befejezéseként Kántor Sándor szórta a gyilkos erejű nyitásokat.

A második felvonásban is parádés labdameneteket, mindkét oldalon remek megoldásokat láthattunk, s ekkor még időben összeállt a házigazda kaposváriak sánca is. Végig kiegyenlített csata folyt a pályán, amelyből végül az osztrákok kerültek ki győztesen.
A harmadik játékrész – amikor is csak felvillanásai akadtak a Kométának – a „minél előbb felejtsük el” kategóriába tartozik. Ugyanakkor a túloldalon a két egykori kaposvári röplabdázó, Dávid Zoltán és a csereként érkezett Tomanóczy Tibor láthatóan nagyon elemében volt.

A negyedik, utolsó szettben is végig a „sógorok” diktálták a tempót. A hajrában a csereként beállt Bánhegyi István és a feladóból ütőjátékossá „előlépett” ifjabb Laszczik Iván faragott a hátrányon, ám Tomanóczy padlószaggató ütése a mérkőzés végét jelentette.
Jók: Kántor, Nagy J., ifjabb Laszczik, illetve Hrazdira, Dávid, Tomanóczy, Fehér.
Zarka Péter: – A nyitójátszmát kivéve egyszerűen kinyitottak és kivédekeztek bennünket az osztrákok, akik sokkal jobban alkalmazkodhat a csarnokunkhoz, mint mi.
Claudio Cuello: – Amolyan ki-ki meccset játszottunk a somogyi megyeszékhelyen. Annak pedig külön örülök, hogy a két egykori kaposvári játékosunk, Dávid Zoltán és Tomanóczy Tibor kitett magáért volt csapata ellen.