Tízezer lépés: már több mint 12 ezren gyalogolnak

gyaloglas.jpg

Azzal, hogy 2007-ben 32 egyesület, társaság kapcsolódott a Tízezer lépés programhoz, immár 116 szervezetben, mintegy 12 600 ember használja rendszeresen a lépésszámlálót.

Ezt az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) sportszakállamtitkára jelentette be a tavalyi eredmények értékelése alkalmával. A Magyar Sport Házában rendezett banketten több mint 70 szervezet vezetői jelentek meg és vették át Elbert Gábortól az elismeréseket és az ajándékokat.
   
A program célja szemléletformálás, az egészséges életmód elterjesztése. Ennek – a program működtetői szerint – kitűnő eszköze a mérsékelt fizikai aktivitást igénylő rendszeres gyaloglás, melynek mennyisége az ajándékba kapott lépésszámláló segítségével mérhető. A szerkezet mellé ugyancsak jár edzésterv, ennek alapján előre meghatározható a biztonságos mozgás mennyisége, akár a szív-, illetve a cukorbetegségben szenvedők számára is. A csatlakozó klubok számára a sport-szakállamtitkárság biztosítja a programcsomagokat.
   
A tervek szerint a 2008-as programsorozat az előző évinél öttel több, már húsz eseményből áll majd.
   
A keddi eseményen meghirdették a Senior Táboroztatási Programot is. A jelenlevők üdvözölték a kezdeményezést, jelezve, hogy az általuk képviselt szervezetek biztosan részt vesznek ebben az akcióban is.

MTI