A BMW-Sauber jó eredményre törekszik Malajziában

bmw.jpg

A BMW-Sauber egy dobogós helyezéssel kezdte az új évadot, és sikeres folytatásra számítanak a Maláj Nagydíjon is. A csapat a Petronas hazájában is bizonyítana. "Alig ért véget az első futam, Malajziában folytatódik az idény. Ez a futam olyan, mintha a hazai versenyünk lenne. A csapatunkat mindig lelkes fogadtatásban részesítik." – jelentette ki a BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen.

"A rendezvény a Petronas-ikertornyok lábánál mágnesként vonzza az embereket. A sepangi futam csapatunk első hazai versenye, amely a BMW és a Petronas számára is nagyon fontos."

A BMW technikai igazgatója, Willy Rampf úgy véli, hogy továbbra sem alakult ki pontos kép az erőviszonyokról. "Az Ausztrál Nagydíjon már nagyjából körvonalazódott, hogy ki hol áll, de úgy gondolom, hogy pontosabb képet csak a Maláj Nagydíj után kapunk. A változatos kanyarok miatt a beállítási munkálatok nagy kihívást jelentenek. A lassabb pályaszakaszoknál fontos a jó kigyorsítás, a különböző kanyarkombinációkban pedig a megfelelő stabilitás. Az aerodinamika fontos szerepet játszik. Sepangban a hátsó abroncsok nagy igénybevételnek vannak kitéve, a kipörgésgátló betiltása pedig tovább nehezíti a helyzetet."

Nick Heidfeld a második helyen ért célba Ausztráliában, és sikeres folyatatásban bízik. "A Maláj Nagydíj évek óta különleges verseny. A Petronas már a Sauber időszakban is a csapat partnere volt. A nagy meleg és a magas páratartalom szokatlan, de nekem nem okoz problémát. Az elmúlt évben a negyedik helyen értem célba. Megelőztem Felipe Massát és magam mögött tudtam tartani a Ferrarit."

Robert Kubica nem tudta befejezni az év első versenyét, így Malajziában bizonyítani akar. "Eddig mindössze egyszer versenyeztem Sepangban, a pályát viszont nagyon érdekesnek találom. A változó időjárás miatt a futam utazás az ismeretlenbe. Tavaly szerencsénk volt, de tudom, hogy fennáll az esély a szakadó esőre is. Nagyon várom a malajziai versenyt, mert a pálya nagy kihívást jelent. A klíma nem könnyíti meg a helyzetünket. De szerencsére Melbourneben is meleg volt, így könnyebb dolgunk lesz."

"Tavaly versenyképes autó állt a rendelkezésünkre, a versenyem mégis rosszul sikerült. Ki kell egyenlítenem a rendezetlen számlát. A maláj verseny a Petronas kapcsolat miatt nagyon fontos a csapatnak. Nagyon sok helyi rajongónk van."

www.formula.hu / Schneider Andrea