Williams: szerencse hogy Hamilton nem egy Ferrariban ül

lewishamilton.jpg

Frank Williams teljes mértékben elégedett csapata ausztráliai szereplésével. Nico Rosberg a harmadik, Kazuki Nakajima a hatodik helyen végzett. A csapat jelenleg a második helyen áll a konstruktőrök versenyében.

Az évadot melegelőzően a McLaren-Mercedes meg akarta szerezni Rosberget, de Williams nem engedett. "Nico egy fiatal tehetség, aki nagy jövő előtt áll. Tisztelem őt és megbízom benne. Nagyon fontos szerepet tölt be a csapatnál. A megfelelő feltételek mellett futamokat fog nyerni. Ő garantálja a sikert."

"Szóba sem jöhetett, hogy eladjuk a koronaékszerünket. Miért javítanánk egy másodpercet az autón azért, hogy utána egy olyan versenyzőt ültessünk bele, aki fél másodperccel lassabb?" – jelentette ki Williams a Die Welt című lapnak adott interjúban.

Frank Williams honfitársa, Lewis Hamilton újabb győzelmet szerzett Melbourneben, így ismét elismerést kapott. "Nem találkoztam még olyan versenyzővel a Formula-1-ben, aki olyan sikerrel debütált volna, mint Lewis Hamilton. Gyors, keveset hibázik és intelligens. Biztos, hogy 2008-ban tovább fog fejlődni. Még szerencse, hogy nem egy Ferrariban ül."

"A Ferrari jelenleg előnyben van. Ha Lewis egy Ferrariban ülne, nem lenne szükség versenyekre. Nagyon nehéz lenne legyőzni őt." – folytatta a szakember, aki Kimi Räikkönen hozzáállását kritizálta.

"Kimi remek versenyző, de vannak gyenge pontjai. Flegma és úgy tűnik, hogy nem igazán érdekli még a Ferrari sem. Keményebb munkával egy hasonló képességű versenyző meg tudná verni Kimit."

"Azonos autóban Nico és Lewis azonos teljesítményt nyújtana. Alig várom, hogy egy olyan autót tudjuk Nico rendelkezésére bocsátani, amivel nyerhet. De idén még nem lehet erre számítani. A célunk a negyedik hely a konstruktőrök versenyében. Mivel nagyon szoros a küzdelem a középmezőnyben izgalmas lesz a szezon."

www.formula.hu
Szerző: Schneider Andrea