Raiker nemzeti karate csapatliga 2008., 1. forduló, Érd

raikerliga.jpg

Szombaton Érden, a Bajcsy úti sportcsarnokban kerül megrendezésre a Raiker Nemzeti Karate Csapatliga első rangadója, 5 korosztályban, 8 egyesület összesen 20 csapatának részvételével. 

Egy év alatt négyszer találkoznak a legjobb egyesületek soraiból indított harcosok, az év végén pénzdíjjal jutalmazzák a legjobbakat.

Régi vágyuk ölt testet a hétvégén a karatésoknak a Raiker Nemzeti Karate Csapatliga indulásával.  Bár a karate klasszikusan egyén sportág, a víváshoz, öttusához hasonlatosan mégis az egyének teljesítményeiből összesítéséből számított csapatküzdelmek ígérik a legtöbb izgalmat, a világversenyeknek is ez a leginkább várt eseménye.  Különösen így van ez azért is, mert az országáért, csapátért küzdő sportoló sokszor olyan többletenergiákat tud mozgósítani a klubtársak biztatására, amit egyéni küzdelmek során nem mindig láthatunk. Az ilyen mérkőzések kovácsolják a leginkább össze a csapatokat, és nem utolsó sorban látványos küzdelmeket ígérnek. Magyarországon a csapatbajnokság persze nem újdonság, hiszen minden év őszén megrendezésre kerül a Csapat Magyar Bajnokság, ám többfordulós pénzdíjas liga még működött a karatésok táborában ezidáig.

A verseny a felnőttek küzdelmeivel kezdődik 9.30-tól, ahol hazánk legjobb versenyzői – S. Kovács Ádám Eb és vb érmes, Guba Milán és Czimmer Péter Golden League tornagyőztes, valamint Horváth Ottó kadet Eb-ezüstrémes sportolók – is képviselik csapatukat.

Helyszín: ÉRD, Kőrösi Csoma Sándor Ált. Isk. Torna Csarnoka

2030 Bajcsy-Zsillinszky u. 19-21
Kezdési időpontok:

9:30-11:00 Felnőtt Férfi csapatmérkőzések
11:00-11:20 Ifjúsági Férfi- Női szabad melegítés
11:20-12:50 Ifjúsági Férfi- Női csapatmérkőzések
12:50-13:20 Kadet Férfi és Junior Női szabad melegítés
13:20-15:30 Kadet Férfi és Junior Női csapatmérkőzések

A nevezett egyesületek kategóriánként:
FELNŐTT FÉRFI
SPORTING BUDO
FIGHTER
SENSHI
PATINA
 
JUNIOR LÁNY
ESE
SPORTING BUDO
NOVA
TOPKIDS
FIGHTER

IFJÚSÁGI FIÚ
ESE
NOVA
FIGHTER
GANZ KESJAR

IFJÚSÁGI LÁNY

SPORTING BUDO
NOVA
FIGHTER
GANZ KESJAR

KADET FIÚ
SPORTING BUDO
NOVA
FIGHTER
PATINA

Magyar Karate Szakszövetség