A Renault idén is a 2007-es évad terhét nyögi

patsymonds.jpg

A Renault vezető mérnöke, Pat Symonds szerint a Renault azért nem képes idén sem kiemelkedő produkcióra, mert a 2007-es problémák következtében túl sok idő ment el a fejlesztések rovására. 
 
A 2007-es vesszőfutás után az idei évadnak nagy reményekkel nekivágó Renault-nál 2008-ban sem úgy alakulnak a csapat dolgai, ahogyan azt a franciák remélnék.
Az idény első két futamán bebizonyosodott, hogy 2005 és 2006 világbajnok istállója még Fernando Alonsóval a fedélzeten sem volt képes visszatérni a csúcsra, a szoros középmezőny következtében ráadásul még a pontszerzésért is meg kell szenvedniük.

A csapat vezető mérnöke, Pat Symonds szerint a Renault idén is az aerodinamika miatt szenved, és ez az a terület, amely leginkább rányomja bélyegét a csapat szereplésére.

"Végül is egy terület van, amely teljesítmény tekintetében a leginkább meghatározó, és ez az autó aerodinamikai csomagja" – mondta Symonds az autosport.com-nak.

A brit szakember ugyanakkor elmondta, idén más jellegű problémákkal szembesültek, mint a tavalyi év során, de annak kiküszöbölése miatt kevesebb időt fordíthattak a fejlesztésekre.

"A jelenlegi helyzet nagyon más a tavalyihoz képest, és úgy érzem, ezt ki kell hangsúlyozni, mert a tavalyi aero teljesítményünk nem olyan volt, mint amilyenre számítottunk. Akkor nagyon specifikus problémáink adódtak a szélcsatorna és az autó korrelációja között" – tette hozzá.

"Az idei korreláció egész rendben van, annyi az egész, hogy aero teljesítményben nem ott tartunk, ahol szeretnénk. Azt hiszem, még mindig az akkori problémák helyreállítása miatt kieső fejlesztési időből kifolyólag szenvedünk."

A tavalyi pocsék szezon fényében a Renault-nál már az évad közepétől a 2008-as autó építésére fordították energiájuk nagy részét, ám mivel jelentős előrelépést így sem tudtak produkálni, Symonds a jelenlegi fejlesztésekre helyezi a hangsúlyt.

"Reménytelenül próbáltunk felzárkózni azáltal, hogy a 2008-as autón hamarabb kezdtünk dolgozni. Világos azonban, hogy nem sikerült mindent megtenni ennek érdekében. Minden amit most tehetünk, hogy megduplázzuk az erőfeszítéseinket, és az aero teljesítmény fejlesztésére koncentrálunk" – mondta.

www.a5.hu