Szombati karate Szolnokon

kyokushin000.jpg

Több mint másfélszázan neveztek a kyokushin karatésok Hungarian Open elnevezésű, hagyományos nemzetközi versenyére, amelyet ugyancsak tradicionálisan Szolnokon rendeznek meg, ezúttal e hét szombatján.

A Magyar Kyokushin Karate Szervezet (MKKSZ) meghívására több európai ország – köztük a kontinens legerősebb karatenemzetei közé tartozó Oroszország, Litvánia, Bulgária, Ázsiából pedig Kazahsztán – küldi el versenyzőit a Tiszaligeti sportcsarnokba, ahol szombat délelőtt bonyolítják le a formagyakorlatok selejtezőit és döntőit, délután és este pedig a súlycsoportos full-contact kumitében, azaz a teljes erejű ütéseket és rúgásokat megengedő küzdelemben mérik össze tudásukat a résztvevők a bajnoki címekért.
   
A Hungarian Open díszvendége lesz Mészáros Attila Svédországban élő karatemester, a magyarországi kyokushin egyik alapítója, aki jelenleg a WKO világszervezet alelnöke.
   
A versenyt a tavaly 30. születésnapját ünneplő szolnoki Banzai Karate Kai szervezi Furkó Kálmán mesternek, az MKKSZ elnökének vezetésével.

MTI