Romário végleg visszavonult

romario.jpg

Romário, a brazilok veterán futballklasszisa bejelentette, hogy végleg szögre akasztja a szöges cipőit. 

"Vége, nincs tovább. Tettem a dolgom, amíg csak bírtam, de most már elköszönök a fiúktól. Mindent megkaptam ettől a játéktól, amiről csak egy labdarúgó álmodhat" – mondta Romário.
   
A 42 esztendős csillag riói sajtókonferenciáján azt a dvd-t mutatták be, amelyen kilencszáz gólja látható. Saját számításai szerint ugyanis több mint ezer alkalommal vette be az ellenfelek hálóját.
    
Romário de Souza Faría, aki 1994-ben világbajnokságot nyert a brazil válogatottal, majd még abban az esztendőben az év játékosa lett a FIFA-nál, azt mondta, hogy a búcsúmeccsét a legendás Maracaná Stadionban szeretné lejátszani, és három korábbi csapata, a Vasco da Gama, a Fluminense és a Flamengo mezét viseli majd. 
   
A csatár, aki már többször bejelentette, hogy "végleg" visszavonul, novemberben játszotta utolsó mérkőzését. Később doppinggyanúba keveredett, ám végül tisztázták a vádak alól, mert a helyi legfelsőbb sportbíróság elfogadta a azon védekezését, hogy a lebukásához vezető finasterid nevű szert hajhullás ellen szedte.

MTI