K-1 Amsterdam: Karacs a fináléban, a 6000 Eurós helyek már foglaltak, de kit érdekel…

karacs_attila.JPG

Karacs Attila szombaton szorítóba lép Amsterdamban, a K-1 Európa Nagydíj fináléjában. Ha egy közvélemény kutatást tartanánk, akkor sok ember tudná mi az a K-1, sok ember mondaná, hogy tudja ki az a Karacs Attila, de biztosan sokan kérdeznének vissza, milyen versenyről van szó, és hogy erről miért nem lehet a médiában hallani.

Utánanéztünk szomszédunknál, és meglepő dolgokat találtunk. Karaccsal együtt bekerült a fináléba Catalin Morosanu, román fighter. A román közszolgálati és kereskedelmi tévék versengve hívogatják interjúkra, show műsorokba. Míg Morosanu vigyorgó arccal dobálja a darts nyilat a negyeddöntőben ellenfelének sorsolt Freddy Kemayo fényképébe, később széttépi és megeszi a képet, majd egy másik show műsorban az életnagyságú fotót szétrúgja mintegy dedikálásképpen, addig Karacs Attila csendesen, távol a médiáktól készül a ma esti utazásra. Örülhetnénk, hiszen Magyarország egy világszínvonalú sportolóval büszkélkedhet, akinek a sparring partnert már külföldön kell keresni a felkészüléséhez, egy olyan sportágban, ami világszerte milliókat mozgat meg, ültet a tévé képernyők elé, és szinte az egész világon telt házas gálákon mutatja, hogy van érdeklődés erre a férfias sportra.
Kivéve Magyarországot.

bevonul_s.JPG

A szaksajtón kívül, talán egy-két bulvárlap írt röviden arról, hogy hazánkfia hamarosan a kontinens 8 legjobb versenyzője között áll a reflektorfényben, és várja a megmérettetést.

Lehet, hogy a labda hiányzik. Leigazolhatna egy nevenincs focicsapatba, akkor talán bekerülne a tévébe is, és elmondhatná hogy igaz, hogy a szomszéd téesz csapatától karacs.JPGkikaptak 6-0-ra, de hamarosan a világ legjobbjai között áll egy aréna közepén. Elmehetne egy tüntetésre, ahol még az oszlatás előtt bejelenthetné, hogy hamarosan világversenyen indul, így talán néhány kereplővel és nemzeti színű zászlóval felszerelt szimpatizáns is elkísérhetné, hiszen ez sokkal pozitívabb dolog mint a politizálás, nem beszélve a tévé nyilvánosságáról, hiszen ő "a  Hun". Csinálhatna valami kis műbalhét is, hiszen Bárdosi Sanyival is többet foglalkozott a média az ominózus szék emelgetésnél, mint amikor nemrég szumó világbajnok lett. Javasolnánk még az erotikus fotózást, így némi hölgyrajongóval bővülne a kör, de ez nem tenne jót Attila harmonikus családi életének.

Karacs Attila nem tépi szét és nem eszi meg ellenfele fényképét, nem dobál bele darts nyilakat. Attila ma este csendesen elutazik Magyarországról Hollandiába, a K-1 Európa  Nagydíj fináléjára, ahol immáron másodszor próbál eljutni a döntőig, és mi akik ismerjük őt,  tudjuk mi az a K-1, és tudjuk azt, hogy milyen súlya van ennek a gálának, szurkolunk neki, és  vadásszuk az interneten a lehetőséget, hogy láthassuk a mérkőzést, és megtudjuk az eredményt.

XLsport – Ezüstszegi József