Palkovics Krisztián: Az EBEL-nek is köszönhető a feljutás

palkovics_krisztian.jpg

„Hatalmas szerepe van a válogatott sikerében az EBEL részvételünknek. Erőnlétben, tehát fizikálisan felvettük a versenyt az összes válogatottal, ezt pedig nagyban köszönhetjük az osztrák pontvadászat kőkemény meccseinek."

Mindezt Palkovics Krisztián, az Alba Volán és a magyar jégkorong-válogatott csatára nyilatkozta, aki szerint egy hónapon belül eldől, hol folytatja pályafutását.

– Közel egy héttel a világbajnokság után még mindig eufórikus a hangulatod?

– Most azért már „hideg fejjel” is vissza tudok gondolni az eseményekre, de bármennyi idő is telik el az ukrán meccs után, biztos, hogy bármikor csodaként gondolok vissza erre a vb-re. Amikor hazajöttünk, olyan örömben, szeretetben és élményben volt részünk, amiről álmodni sem mertünk volna. Ismerős és ismeretlen ugrott a nyakunkba, gratuláltak, ölelgettek minket, úgyhogy ezt sohasem fogjuk elfelejteni.

– Márpedig az összefogás és az egymás nyakába borulás hiánya talán idén volt a leglátványosabb a sportágban. Éppen ezért ez a feljutás egyfajta üzenetként is tekinthető a sok fanyalgónak: lám-lám, mégis csak számít az osztrák pontvadászatban való részvétel. Erről mi a véleményed?

– Hatalmas szerepe van ebben a sikernek az EBEL részvételünknek. Erőnlétben, tehát fizikálisan felvettük a versenyt az összes válogatottal, ehhez pedig köze volt az osztrák meccseknek. Nem is kicsi…

– A vb történéseit sokan, sokféleképpen elemezték már, de arról keveset tudunk: hol folytatja pályafutását Palkovics Krisztián?

– Azt még nem tudom. Még semmi sem dőlt el, úgy is mondhatnám, hogy minden képlékeny. A tárgyalások is csak most kezdődnek, de szerintem május végére minden kiderül.

– Ilyen eredményes EBEL-szezon és a vb legjobb csatára cím után nem tettek eléd olyan szerződést, amit azonnal aláírtál volna?

– Még egyelőre nem. Aki pedig komolyan érdeklődik utánam, és szerződtetni akar, annak nem kellett megvárnia a világbajnokságot ahhoz, hogy megtudja, mire vagyok képes. Arra ott volt az EBEL, de persze nyilván nem ront a helyzetem, hogy én lettem a vb legjobb csatára…

– Való igaz, Kurkó János már a világbajnokság előtt szívesen látott volna a HC Csíkszeredában.

– Csíkszeredába visszalépés lenne igazolnom. Nem levezetni akarok, ahhoz talán túl eredményes szezon van a hátam mögött.

– Pedig óriási összegekről hallani.

– A pénz nem minden. Engem minden Székesfehérvárhoz köt, úgyhogy nem akarok én mindenáron eligazolni az Alba Volánból. Sőt…

Andics Gábor
www.albavolanhockey.hu