Forma-1, Brawn: Alonso a legjobbak között van

ross_brawn.jpg

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo a múlt héten kijelentette, hogy a Fernando Alonso – Kimi Räikkönen páros nem lenne szerencsés és árthatna a csapatnak. Az olasz üzletember kijelentését többen elutasításként értelmezték.

A Honda csapatfőnöke Ross Brawn továbbra is úgy véli, hogy Alonso egy napon a Ferrari színeiben versenyezhet. "A kijelentés érdekes volt. De Luca nem mondta, hogy Alonso soha nem lesz a Ferrari versenyzője." – idézi az El Pais a csapat korábbi munkatársát.

A szakember egyetért abban, hogy két toppilóta nem szerencsés egy istállónál. "A tapasztalataim alapján kijelenthetem, hogy jobb, ha egy nagyon gyors pilóta van a csapatnál és egy másik aki támogatni tudja. Senna és Prost, és Alonso – Hamilton esetében sem működött."

A későbbiekben a Honda is ezt az elvet követné. "Ha elérünk arra a szintre, akkor az egyik legjobb versenyőre lesz szükségünk. Nem mondom, hogy feltétlenül Alonsot akarjuk, de jelenleg mindössze két-három versenyző tűnik ki a mezőnyből. Fernando is köztük van."
 
www.formula.hu / Schneider Andrea