Streetball 16-odszor, jubiláló városokkal

streetball.jpg

Május 24-én Kőbányán rajtol az adidas Streetball Challenge kosaras versenysorozat 16. idénye, melynek során Körmend és Debrecen már 15-ödször ad otthont egy-egy vidéki állomásnak.

"Változatlanok a szabályok, a szervezők és a népszerűség is. Idén csak az jelentett némi problémát, hogy elkerüljük a labdarúgó Európa-bajnokságot és a pekingi olimpiát, az ötkarikás játékok magyar hőseit ugyanakkor szívesen látjuk majd a városligeti szezonzárón" – jelentette ki az esemény sajtótájékoztatóján 
Császári Attila, a főszponzor adidas Budapest Kft. marketingigazgatója.
   
Bebes István körmendi polgármester – aki tagja volt 1987-ben az első vidéki NB I-es bajnokcsapatnak – örömmel beszélt a jubileumról:
   
"Városunk 15. utcai kosárfesztiválja egyben a körmendi napok kulturális eseménysorozat nyitóeseménye lesz. Mivel hosszútávú együttműködésben gondolkozunk, már az átalakítandó Szabadság teret is úgy fogjuk kiépíteni a központban, hogy alkalmas legyen streetballtornák rendezésére."
   
Verbai Lajos kőbányai polgármester kifejtette, hogy a sorozat első helyszínén ezúttal is lesz éjszakai kosárlabdázás, továbbá ingyenes uszodalátogatási lehetőség a résztvevőknek.
   
A vállalkozó kedvűek a szokásoknak megfelelően hét helyszínen kosárlabdázhatnak 2008-ban, közelebbi információkat pedig a www.streetballnet.hu internetes oldalról szerezhetnek, a nevezési díj 10 000 Ft/csapat.
   
A 2008-as streetball-versenynaptár:
    ————————————-
Kőbánya, május 24.
Szekszárd, június 14.
Debrecen, június 22.
Békéscsaba, június 29.
Körmend, augusztus 9.
Dombóvár, augusztus 30.
Budapest (Városligeti műjégpálya) szeptember 13.

MTI