Sportfogadó: élő közvetítés az öttusa-világbajnokságról

Az interneten is követhetőek lesznek a május végi budapesti öttusa-világbajnokság versenyei, amely két szempontból is a legek vb-je lesz – mondta Pécsi Gábor, a Magyar Öttusa Szövetség technika igazgatója és Császári Attila, szövetségi elnök a Sportfogadó elnevezésű kötetlen beszélgetés során.

A viadalon egyrészt mind az öt számot 150 méteres sugarú körön belül rendezik, a Syma Csarnokban és a Puskás Ferenc Stadion Szoborkertjében. Másrészt a világbajnokságról olyan élő internetes közvetítés (www.ottusavb.hu) lesz nyomon követhető, amilyen magyarországi sportesemény esetében még sohasem volt.
   
A világbajnokság egyben selejtező a pekingi olimpiára és itt dől el, hogy a férfiaknál melyik két versenyző indulhat magyar színekben. A kvótáért Horváth Viktor, Ibolya Péter, Balogh Gábor és Németh Róbert verseng. Az is kiderül, hogy a nőknél Vörös Zsuzsanna mellett ki lesz a másik magyar hölgy résztvevő az ötkarikás játékokon. A vb első három helyezettje jut ki a nyári játékokra.
   
Az eseményen szintén részt vevő Buzgó József, egykori öttusázó, a Nemzeti Sport közelmúltban kinevezett főszerkesztője arról beszélt, hogy a lap terjedelme júniustól négy oldallal bővül.

MTI