Hegyikerékpár: hétszáz induló, Buruczki az abszolút győztes

buda_maraton.jpg

Huszonöt kategória, közel hétszáz hegyikerekese részvételével bonyolították le a 6. UNIQA Buda Maratont. A Hármashatár-hegyi repülőtérről rajtoló 42 km-es versenyt a felnőtt férfiak között az olimpiai tartalék Buruczki Szilárd (PCCC-Magellán-Adidas-Xion) nyerte.

A szervezőktől kapott tájékoztatás szerint Buruczki mögött Bogár Gábor (Bringavilág-Bornsport) lett a második, míg Szórádi Balázs (FTC) végzett a harmadik helyen.
   
A nők között Simon Emese (KTM Erste-Klaus) bizonyult a legjobbnak Deli Anett (Bringavilág-Bornsport) és Fülöp Andrea (Bringavilág SC) előtt.
   
Az öt-hatezer főt számláló családi majális alkalmával a gyermekek is pályára "tekerhettek", futamukat a pekingi olimpiára készülő Parti András (Trek Józsefhegyi SE) és a sportág első junior Vk-futamgyőzelmét elérő Benkó Barbara (LTV Merida Racing) vezette föl. 
   
"Az egyik legfiatalabb olimpiai sportág jól sikerült szezonnyitóján vehettek részt a bringások. Rövid, technikás pálya, fantasztikus hangulat, kicsik-nagyok, olimpikonok, no és ragyogó időjárás jellemezték a versenyt. A teljesen kezdők számára nagy élményt jelentett, hogy együtt rajtolhattak az élversenyzőkkel" – mondta Harangvölgyi András, főszervező.

MTI