Röplabda: Meccsrutint szerzett Itáliában az ifjú center

filip.JPG

A május 23–25. között Szombathelyen és Bükön rendezendő női Savaria-kupára készülő magyar válogatott centere, Filipovics Anita túl van második olaszországi idényén. Ez volt az első szezon az ifjú röplabdázó életében, amikor végig stabil kezdőjátékos volt csapatában, az A2 Ligában szereplő Brunelli Volley Nocera Umbrában.

„Két meccsen nem játszottam, a válogatottbeli elfoglaltságom, illetve egy vállsérülés miatt, egyébként folyamatosan a pályán voltam – mondta a 20 éves Filipovics. – A szezon pozitívuma az volt, hogy meccsrutint, tapasztalatot szereztem, viszont szerintem sokkal többet fejlődhettem volna, de az edzőm sajnos nem tanárember volt, nem a technika, csak a győzelem volt a lényeg számára. Hiába kértem többször is, hogy tartson különedzéseket nekem, nem volt rá lehetőség.”

A Brunelli Volley Nocera Umbra az olasz másodosztály kilencedik helyén zárt. Filipovics Anita kölcsönben játszott itt, hiszen eredetileg az élvonalban szereplő, világsztárokkal teletűzdelt, Bajnokok Ligája-bronzérmes Asystel Novara játékosa. „Szerződést hosszabbítok a Novarával, de ősztől megint kölcsönadnak, ezúttal a szintén másodosztályú Infotle Banca Di Forli együttesének – folytatta a center, aki a novemberi olimpiai előselejtező-tornán debütált a nemzeti csapatban. – Nagyon örülök, hogy a nyíregyházi edzőtáborozáson az első naptól részt vehetek. Kiváló a hangulat, napi két edzéssel készül együtt az A- és a B-válogatott. Tudom, hogy tavaly aranyérmet nyert az együttes a Savaria-kupán. Idén is erős csapatunk van, bízom benne, hogy sikerül a címvédés. Technikailag jók vagyunk, gyors, dinamikus röplabdát próbálunk játszani.”

Savaria-kupa, felnőtt női nemzetközi felkészülési torna, 2008. május 23–25., Szombathely, Bük

1. forduló (május 23., péntek, Szombathely, Aréna Savaria)
15.30: Spanyolország–Szlovákia
18.00: Magyarország–Finnország (tv. Sport2, élő)
2. forduló (május 24., szombat, Bük, Városi Sportcsarnok)
13.00: Magyarország–Szlovákia (tv: Sport1, élő)
15.00: Finnország–Spanyolország
3. forduló (május 25., vasárnap, Szombathely, Aréna Savaria)
10.30: Szlovákia–Finnország
13.00: Magyarország–Spanyolország (tv: Sport1, élő)

Forrás: Rodics Dániel