Kajak-kenu Eb: éremesõ a legrövidebb távon

kajakkenu0.jpg

Vasárnap délután a 200 méteres finálékkal ért véget a milánói Európa-bajnokság. A legrövidebb távon egy arany-, két ezüst- és öt bronzérmet szereztek a magyar versenyzõk.

Nõi K-4-ben Paksy Tímea, Kozák Danuta, Fazekas Krisztina és Patyi Melinda állhatott a dobogó tetejére, K-1-ben Molnár Péter, C-4-ben Joób Márton, Balázs Péter, Sarudi Pál és Horváth Gábor lett második, a harmadik helyeket pedig C-1-ben Foltán László, C-2-ben Kovács Gergely és Végh Attila, kajak párosban a nõknél Patyi Melinda és Fazekas Krisztina, a férfiaknál a Molnár Péter és Kadler Viktor, férfi K-4-ben pedig Sík Márton, Csamangó Attila, Babella Balázs és Boros Gergely szállította.

K-1-ben elõször Vad Ninetta szállt vízre, aki az 5. helyen ért célba. Ettõl kezdve beindult az éremgyártás, C-1-ben Foltán László a harmadik helyen végzett, K-1-ben pedig Molnár Péter kevesebb, mint két tizeddel maradt le a dobogó legfelsõ fokáról.

A párosok a legrövidebb távon bronzba burkolóztak: nõi K-2-ben Patyi Melinda és Fazekas Krisztina lett harmadik, C-2-ben Kovács Gergely és Végh Attila lapátolt át szintén harmadikként a célvonalon, K-2-ben pedig újra rajthoz állt az ezüstérmes Molnár Péter, aki párjával, Kadler Viktorral egy bronzmedáliát is begyûjtött.

A nõi kajaknégyes aranyban pompázott: Paksy Tímea, Kozák Danuta, Fazekas Krisztina és Patyi Melinda magabiztosan nyert, a kenusoknál az 500-on is ezüstöt hozó Joób Márton, Balázs Péter, Sarudi Pál, Horváth Gábor alkotta egység második lett, míg férfi K-4-ben Sík Márton, Csamangó Attila, Babella Balázs és Boros Gergely nyakába került a bronzérem.

Angyal Zoltán szövetségi kapitány nagy örömmel könyvelte el, hogy egy kivétellel valamennyi egység – közöttük több újonc – dobogón végzett 200 méteren, az olimpiai távokon négy kvótát szereztünk, tehát az Európa-bajnokság minden szempontból sikeresnek mondható.

A kontinensviadalról négyen térnek haza két-két Európa-bajnoki címmel: Benedek Dalma (1000 méter  K-1 és K-4), Kozák Danuta (500 méter K-2, 200 méter K-4), Paksy Tímea (1000 méter K-4 és 200 méter K-4) és Fazekas Krisztina (1000 méter K-4 és 200 méter K-4).

www.kajakkenusport.hu