XIV. WAKO Kickbox Világkupa: Szeged, 2008. május 22-25

wako4lead.jpg

Szeged adott otthont a XIV. WAKO Kickbox Világkupának. A rendezvény főszervezője, Kovács Sándor a szegedi Tigers SE vezetőedzője lapunknak elmondta, hogy 24 ország 704 versenyzője mérte össze erejét és tudását, ezen a négy napos rendezvényen.

Csütörtökön a regisztrálással, a mérlegeléssel, és a sorsolással indult a verseny, pénteken reggel a küzdelmek kezdődtek négy páston, és egy ringben. A nagy számú ringes nevezés miatt mindhárom versenynap a kiírthoz képest később végződött.

A versenyzők, és az általunk megkérdezett kísérők is mind nagyon elégedettek voltak az ellátással, a szálláshelyekkel, talán csak mi voltunk az egyetlen kivétel. A második nap reggelén, amikor már indultunk a sportcsarnokba, a Romantic panzió recepciósa megkért minket, hogy költözzünk ki, mert tévedésből kaptuk a szobát. Így a második napunk is szálláskereséssel kezdődött, amit Bozsó Beatrix-nak köszönhetően hamar sikerült megoldani, és a szlovák és a bolgár versenyzők szálláshelyére, az Euro Hotelbe költöztünk, ami feledtette a kellemetlenségeket, és ha ezután Szegeden kell megszállnunk akkor már célirányosan ezt a Hotelt fogjuk választani.

Szerkesztőségünkön keresztül adta le nevezését a román csapat Nagy Arnold vezetésével, ők állandó résztvevői az XLsport K-3 Bajnokságnak, és a Világkupán sikerült összeegyeztetni egy közös román-magyar edzőtábort a nyár közepén, Aradon, a Metalbox Klub sportolóival.

A verseny feszített tempóban zajlott, a pástokon a magyar versenyzőket láttuk fölényben, a ringes küzdelmekben a belarus, a szerb, és a kazah sportolók domináltak.

A verseny a megmérettetésen kívül kiváló alkalom volt arra is, hogy a sportolók, és a csapatok vezetői felvegyék egymással a kapcsolatot, öröm volt nézni a nemzetközi sakk partikat, a közös bemelegítéseket, a kézzel – lábbal kommunikáló edzőket, és az egymást fényképező csapatokat.

Gratulálunk a szervezőknek, és a résztvevőknek.

A verseny eredménylistája ide kattintva excel formátumban letölthető.

Kapcsolódó képgalériák:

Péntek: 791 kép

Szombat: 836 kép

Vasárnap: 694 kép

XLsport – Ezüstszegi József