Sportfogadó: három birkózó is aranyesélyes Pekingben

Újításként nem az MR 2-Petőfi, hanem az MR 1-Kossuth Rádió közvetíti a pekingi olimpiát, így a korábbiakkal ellentétben a határon túli magyarok is percről percre követni tudják az eseményeket – jelentette ki Lantos Gábor, a Magyar Rádió Sportszerkesztőségének tavasszal kinevezett vezetője kedden este a Baross Étteremben tartott sportfórumon, a Sportfogadóban.
   
A közszolgálati rádió megfiatalított csapattal készül az ötkarikás játékokra, de tagja lesz a közvetítő stábnak a televíziósként ismert Hajdú B. István, az 1948 óta megszakítás nélkül a 16. nyári olimpiáján részt vevő Szepesi György és újdonságként Kovács András Péter személyében egy humorista is. Őt azért viszik ki, hogy legyen valaki, aki más szemmel értékeli a történteket.
   
Lantos Gábor hozzátette: negyedik olimpiáján vesz részt, de eddig még egyetlen aranyérmet sem közvetített. A sportfőszerkesztő tippelésre is vállalkozott: hat arany-, hat ezüst- és hat bronzéremmel már elégedett lenne, azonban véleménye szerint minden helyezést és országos csúcsot meg kell becsülni.
   
Ezután Gáspár Tamás, a Magyar Birkózó Szövetség főtitkára lépett a Sportfogadó színpadára, mint kifejtette, a 2005-ös budapesti világbajnokság után őrségváltásra volt szükség a sportágban és ezt tekintve kitűnő eredmény, hogy kötöttfogásban hat, szabadfogásban pedig három magyar versenyzőnek sikerült kvalifikálnia magát. Vatai László női szakágvezető hozzátette, ez a szám még emelkedhet, hiszen a közelgő utolsó női kvalifikációs tornán a három magyar versenyzőből legalább kettő kijutásában bízik.
Gáspár szerint három olyan birkózó van a csapatban, aki olimpiát nyerhet és további három, aki éremszerzésre esélyes.

MTI