EURO-2008: Salzburg fürdik a futballban

salzburg.jpg

A labdarúgó Európa-bajnokság egyik helyszínén, Salzburgban az a furcsaság állt elő kedden, hogy nem a hivatalos szurkolói zóna volt a drukkerek fő találkozási pontja, hanem a strand.

Az Alpok lábainál fekvő tiroli városban legalább 30 fokos hőség tombolt napközben, a görög és svéd fanatikusok pedig ezt kihasználva a vízparton hűsítették magukat, egyúttal előre lejátszották az esti (20:45 órakor kezdődő) találkozót. A előmeccsnek ugyanakkor nincs hivatalos végeredménye, mivel idő előtt közös sörivásba torkollott, illetve voltak, akik öt perc után fújtatva a nyugodalmasabb minigolfot választották.
   
Persze a szurkolói zóna sem tátongott üresen, még ha a korábban tapasztaltaknál kevesebben is voltak ott. A két nemzet drukkerei feltűnően jó kedélyűek voltak, már az esti közös bulit szervezték és jóízűen fogyasztották a görögök által otthonról hozott ouzót, amely bár a balkániak nemzeti itala, hamarosan a svédek egyik kedvence lett.
   
Egy órával a meccs előtt mindkét szurkolótábor teljes harci díszben várta a kezdést, "testet öltött" maga Zeusz, a görög főisten, aki valóságos vikingsereggel nézett szembe.

MTI