EURO-2008: német és osztrák kapitány egymeccses eltiltása

Egy-egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott Joachim Löw német és Josef Hickersberger osztrák szövetségi kapitány azok után, hogy a két csapat hétfői Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzésén szóváltásba keveredtek a negyedik játékvezetővel, és mindkettőjüket a nézőtérre küldte a bíró.

Löw nem mehet be a csapat öltözőjébe, és nem ülhet le a kispadra a portugálok elleni, csütörtöki negyeddöntőn, és csak az után beszélhet a játékosokkal, ha véget ért az összecsapás. Minden bizonnyal segítője, Hansi Flick másodedző irányítja majd az együttest.
   
Mivel az osztrákok az 1-0-ás vereséggel búcsúztak, így Hickersberger egy másik alkalommal tölti le eltiltását.
   
Az UEFA szerda délután hivatalos levélben is értesítette a két szakvezetőt az eltiltásról. Az indoklás szerint a két tréner előbb egymással vívott szópárbajt, majd mindketten szidni kezdték az őket békíteni akaró Damir Skominát, a negyedik játékvezetőt. A találkozó bírája, Lopez Mejuto Gonzalez azért küldte fel a szakvezetőket a lelátóra, mert megsértették Skominát.
   
Ilyen esetben – hivatalos UEFA-tisztviselő megsértésekor – az európai szövetség fegyelmi szabályzata szerint az egy találkozóra szóló eltiltás a legenyhébb büntetés, amely ellen nem lehet fellebbezni.

MTI